Welkom op de website van harmonie K&S / Wij nodigen je uit de website door te nemen om een indruk van K&S te krijgen / K&S is een kleine vereniging en kan versterking gebruiken. Hoorn, trombone, tuba / bariton, bas / soesafoon zijn ondervertegenwoordigd. Daarnaast zijn klarinetten ook meer dan welkom!

 

A-orkest

Het A-orkest wordt ook wel "groot orkest" genoemd. Het staat onder leiding van Marty van Seijen. Dit orkest bestaat in het algemeen uit leden die in het bezit zijn van het muziekdiploma B of die dit niveau beheersen. Uitzonderingen bevestigen hierbij echter de regel. Het A-orkest repeteert, net als het B-orkest, eenmaal per week. Een repetitie van het A-orkest duurt anderhalf uur.

Op het repertoire kan muziek voorkomen van de meest uiteenlopende aard: pop, klassiek, filmmuziek, marsen, etc. Ons streven is elk jaar een bepaalde climax te bereiken, welke tot uiting komt op een concert of concours. Dit doen wij om de inzet van de leden te vergroten en onze grenzen te verleggen. Daarbij kan soms een behoorlijk beroep op onze leden worden gedaan. Het is immers belangrijk dat de repetities regelmatig worden bezocht en dat er thuis zoveel mogelijk gestudeerd wordt.

Muziek maken kun je eigenlijk wel vergelijken met een teamsport:  je hebt iedereen nodig voor een optimaal resultaat en een goede balans. Als een muzikant niet aanwezig is, heeft de rest van het orkest daar last van.

 

Repetitietijden: maandagavond  van 19.30 uur tot 21.00 uur 

 locatie: De Tukkers  Bookholtlaan 21 7581 BB Losser

 

 

B-orkest

Indien je direct een instrument wil leren bespelen, dan kan dit door, in overleg met de vereniging, lessen aan de muziekschool te nemen. Via K&S zijn deze muzieklessen goedkoper dan privé. Je bent verzekerd van onderwijs door gediplomeerde muziekdocenten. Het instrument wordt door de vereniging beschikbaar gesteld.

Na een half jaar muziekles, ga je meespelen in het B-orkest. Je leert snel samenspelen met anderen en het is geweldig om samen ergens naartoe te werken. Het meespelen in dit orkest blijkt voor iedereen een grote stimulans te zijn. Daarnaast kun je al een goede band opbouwen met de andere leden van de vereniging. Een repetitie van het B-orkest duurt één uur.

En, uit het verleden blijkt dat je nooit te oud bent om te leren, dus neem de stap!

 

Repetitietijden: vrijdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur