• K&S

  • K&S Clubgebouw

  • K&S: Logo

  • K&S

Welkom op de website van harmonie K&S / Wij nodigen je uit de website door te nemen om een indruk van K&S te krijgen / K&S is een kleine vereniging en kan versterking gebruiken. Hoorn, trombone, tuba / bariton, bas / soesafoon zijn ondervertegenwoordigd. Daarnaast zijn klarinetten ook meer dan welkom!
“SponsorKliks,

Toegevoegd op maandag 16 februari 2015

 

Muziekrecord tijdens Losserse carnavalsoptocht

Zaterdag 14 februari heeft de jubilerende muziekvereniging K&S (Kunst & Strijd) meegedaan aan de Losserse carnavalsoptocht. Om muziek en Losser op de kaart te zetten, is de afgelopen weken met medewerking van de optochtcommissie geprobeerd zoveel mogelijk mensen deel te laten nemen.

Vorige week werd bekend dat een wereldrecord (ruim 11.000 personen) er niet in zat.
Helaas leverde dat bericht de nodige afmeldingen op.Toch lieten muzikanten uit diverse hoeken van ons land en Duitsland zich er niet van weerhouden om deel te nemen aan een gezellige muzikale dag. 

wegmarcheren clubgebouw

Omstreeks 10.00 uur arriveerden de deelnemers al marcherend bij de grote tent op het Raadhuisplein, waar ze namens de café’s Smit en Raedthuys werden ontvangen. Al snel ontstond een gezellige sfeer en maakte de groep zich op voor de repetitie. Voor deze dag waren speciaal twee slagwerkmarsen gecomponeerd door Roy Hendriks, die tussen de drie orkestmarsen door gespeeld werden.

Na de repetitie was het tijd om de magen te vullen met de door Johma, Jumbo en bakkerij Alink aangeboden lunchpakketten. In een heerlijk zonnetje, bereidden de muzikanten zich voor op het gezamenlijke optreden.

Om 13.45 uur werd de Losserse optocht gestart en startte notaris Poppinghaus de officiële telling.

Wat de deelnemers aan de actie van K&S niet wisten, was dat de notarishet oorspronkelijke record nog eens goed heeft nagekeken. Daaruit bleek dat tijdens die recordpoging geen sprake was van een aaneengesloten orkest. Er deden bijvoorbeeld ook duizenden vaandeldragers mee. Daardoor konden alle muzikanten in de Losserse carnavalsoptocht meegenomen worden in de recordpoging. Zo hebben de deelnemers van K&S samen met de andere deelnemende muziekverenigingen gezamenlijk een record van 341 personen neergezet.

 

 

optochtlosser

 optochtlosser02

optochtlosser04

optochtlosser03