• K&S

  • K&S Clubgebouw

  • K&S: Logo

  • K&S

Welkom op de website van harmonie K&S / Wij nodigen je uit de website door te nemen om een indruk van K&S te krijgen / K&S is een kleine vereniging en kan versterking gebruiken. Hoorn, trombone, tuba / bariton, bas / soesafoon zijn ondervertegenwoordigd. Daarnaast zijn klarinetten ook meer dan welkom!
“SponsorKliks,

Toegevoegd op maandag 13 mei 2013 @ 19.30 uurIMG 4403

Hemelvaart 2013 zal voor de meeste K&S’ers in het geheugen gegrift staan als de hemelvaart van de concertreis naar Wildeshausen. Een plaats onder de rook van Bremen in het noorden van Duitsland. Aan het eind van 2010 vonden de eerste contacten plaats en na een bezoekje van een K&S-delegatie aan één van de orkesten, Blasorchester Wildeshausen (BLOW), was de kogel al vlot door de kerk.

Afgelopen woensdagavond was het dan eindelijk zo ver. Om 18.00 uur vertrok de bus van Luttikhuis uit Losser om twee uur later bij het hotel Landhaus Thurm-Meyer aan te komen. In ‘stelletjes’ van twee werden de kamers verdeeld, ingericht en was het daarna tijd om te acclimatiseren.

Donderdag, Hemelvaartsdag dus, stond een broodje cultuur op het programma. Nadat er twee groepen gemaakt waren ging er één een stadswandeling met gids doen en de andere een ‘Meisterbrief’. De Meisterbrief hield in dat er allerlei oude ambachtelijke activiteiten gedaan moesten worden. Denk hierbij aan het sjouwen met twee emmers water, kruisboogschieten, kleien en de schoenmaker. Na afloop van de wandeling en de Meisterbrief werd er gewisseld, zodat uiteindelijk iedereen beide activiteiten had gedaan.

Hemelvaartsdag is in Duitsland vaderdag. Reden voor de hoteleigenaar een uitgebreide barbecue te organiseren. Van ’s middags twee tot ’s avond negen heeft de beste man staan grillen. Tussendoor heeft K&S een tuinconcert gegeven.

Vrijdag stond in het teken van de kanotour overdag, de eerste verjaardag van de dochters van Frank en Michèlle en de pubquiz ’s avonds. In kano’s met drie tot vier personen is de lokale rivier bevaren. Een vaartocht van circa 8 kilometer. Voor ongeoefende muzikanten lang genoeg! In de middag kwamen Emma en Lisa, dochters van Frank en Michèlle, en de (groot)ouders van de feesvarkens op bezoek. Na het consumeren van eine richtige Schnitzel was het ’s avonds tijd voor een verenigingsavond: een gezellige pubquiz.

Op zaterdagochtend vond het duo-concert met BLOW plaats op het marktplein in het centrum van Wildeshausen. Met ‘lichte’ muziek werd het voorbijkomend publiek op een vrolijk programma getrakteerd. De rest van de middag kon men vrij besteden. Er is dus flink ‘geshopt’ en op het terras gezeten. In de avond werd weer gebarbecued. Echter, nu op uitnodiging van BLOW bij een lid van de vereniging. Daar is BLOW door K&S bedankt voor de gastvrijheid (in het Duits ‘Freundschaft’) en zijn als attentie een aantal flessen Losserse kruidenbitter aangeboden.

Tsja, en op zondag zat het er alweer op. Om 12.00 uur vertrok de bus richting Losser….. om na een kwartier in de file te belanden. Het verwachte tijdstip (van 14.00 uur) werd dan totaal niet gehaald: om half vier was iedereen weer veilig in Losser.

K&S kan terugkijken op een prachtige herinnering: het was een supergezellige lange trip, maar doodvermoeidend….. J

En oh oh oh, wat hebben we een mazzel met het weer gehad!