• K&S

  • K&S Clubgebouw

  • K&S: Logo

  • K&S

Welkom op de website van harmonie K&S / Wij nodigen je uit de website door te nemen om een indruk van K&S te krijgen / K&S is een kleine vereniging en kan versterking gebruiken. Hoorn, trombone, tuba / bariton, bas / soesafoon zijn ondervertegenwoordigd. Daarnaast zijn klarinetten ook meer dan welkom!
“SponsorKliks,

Toegevoegd op zondag 20 september 2015

Op zaterdag 19 september was het eindelijk zo ver: de jubileumdag van K&S.
Een dag die bestond uit een slagwerkfestival, een kleurplatenwedstrijd, een loterij en, uiteraard, een concert van alle onderdelen van de vereniging.

Om 15.00 uur startte het slagwerkfestival ‘The Battle of the (B)East’. Vier slagwerkgroepen uit heel Nederland deden Losser op haar grondvesten trillen. Tot ver buiten het centrum was te horen dat er in Losser wat te doen was. Alle groepen speelden op minimaal vier verschillende locaties. Dit waren Grand Café Smit, de Oude Apotheek, Isolabella en ’t Raedthuys.

Aan het einde om 18.00 uur vond een heuse prijsuitreiking plaats:

-         1e prijs: Outra Vez (Nijmegen)
2e prijs: United Caribean Rhythm Machine (Enschede)
3e prijs: Victory (Den Haag)
Aanmoedigingsprijs: Bateristas (Holten)

De prijsuitreiking van de kleurplatenwedstrijd was om 19.15 uur.
Daarna volgde al snel de start van het jubileumconcert. Om 19.30 uur startte het B-orkest met een leuk en gevarieerd programma. Het thema, dat als rode draad door de dag liep, was “(Walt) Disney”. Bekende (teken)filmmuziek passeerden de revue: Frozen, de Klokkenluider van de Notre Dam, de kleine Zeemeermin. Tevens speelden de blokfluiters samen met het B-orkest de ‘Recorder Rock’.

Omstreeks 20.00 uur startte het A-orkest met haar deel: Aladdin, de Lion King, Lilo & Stitch en nog een aantal Disney-melodieën kwamen voorbij. Zoals bekend staan beide orkesten van K&S onder leiding van dirigent Frank Uuldriks. Na een klein uur rondde spreker Hans Berkhout het ‘blaasgedeelte’ van het jubileumconcert af.

Daarna volgde de trekking van de loterij: wethouder Hassing trok het winnende lootje.
Tot slot was er een primeur: de slagwerkgroep van K&S had zijn eerste optreden. Deze groep wil graag niet-traditionele slagwerkmuziek maken. Het slagwerkfestival overdag was hierbij een grote inspiratiebron. Twee personen verdienen in deze extra aandacht: muzikaal leider van de slagwerkgroep is ere-voorzitter Louis van der Walle. Naast hem is Bram Nowee erg belangrijk voor de groep in de rol van animator, coach en ideeënmachine.
Helaas had de groep wat last van technische mankementen en waren de zenuwen niet geheel onder controle. Voldoende reden om flink te blijven repeteren en podiumervaring op te doen.

Al met al was het ruim 21.30 uur geweest toen het concert er op zat. K&S heeft zich van alle kanten laten zien en horen. Losser heeft mogen genieten van een mooi verjaardagsfeest van K&S!!