Archief 2011

Posted @ 22-12-2011 / 19.30 uur

Oliebollen- en kniepertjesactie

Muziekvereniging Kunst & Strijd houdt op 30 december a.s. haar jaarlijkse oliebollen- en kniepertjesactie.
De prijzen bedragen: 10 oliebollen voor 4,50 euro, 10 krentenbollen voor 5,00 euro, en een zakje met 25 kniepertjes voor 3 euro.

Bestellingen kunnen tot en met 29 december worden doorgegeven aan Alwin Wullink, tel. 06 13 80 40 60 of Ada Uuldriks, tel. 06 24 60 08 04. De bestelling kan ook worden gemaild naar info@kunstenstrijd-losser.nl.

U kunt bij uw bestelling doorgeven of u de bestelling afhaalt of bezorgd wil hebben.
Afhalen kan op 30 december tussen 12.00 en 17.00 uur bij garagebedrijf Jassies, Leusinkweg 15 te Losser. Vanaf 13.00 uur wordt door leden van de vereniging ook bezorgd.

Posted @ 18-12-2011 / 21.30 uur

Kerstmarkt centrum Losser

Met de laatste muzikale activiteit tijdens de Lossers Kerstmarkt in het centrum van Losser heeft K&S het jaar 2011 vaarwel gezegd.
Met een samengevoegd orkest bestaande uit het A- en B-orkest werd vier uur (!) gemusiceerd. Serieuze kerstliedjes, vrolijke kerstliedjes en swingende kerstliedjes: kerstliedjes, kerstliedjes en nog 's kerstliedjes.

Omstreeks 17 uur was iedereen verkleumd en had iedereen z'n neus er wel vol van....
Het was mooi geweest en de club heeft zich weer zeer positief gepresenteerd.

Posted @ 03-12-2011 / 14.30 uur

Sint laat kinderen in spanning wachten

De jongste leden van Kunst en Strijd verzamelden zich zondag 27 november in ’t Bloashoes, het verenigingsgebouw van K&S. Ze kwamen voor het Sinterklaasconcert, maar nog meer voor de Sint en zijn pieten.

Om 15.00 uur opende Marte Mobach het concert. Het B-orkest mocht het spits afbijten. Onder leiding van dirigent Frank Uuldriks, speelden ze Dixieland Dazzle en Percussion Patrol.
Het B-orkest deed erg haar best, maar Sinterklaas hoorde het mooie orkest waarschijnlijk niet. De goede Sint was helaas nog in geen velden of wegen te bekennen. De kinderen in de zaal werden wat onrustig, maar het orkest liet zich niet direct van de wijs brengen.
Voorgesteld werd om Sinterklaasmuziek te gaan spelen. Vlak na de inzet van Hoi Sinterklaas kwam er andere onrust in de zaal: Sinterklaas en enkele van zijn pieten stormden de zaal binnen en het publiek werd bedolven onder pepernoten. Sinterklaas kreeg een speciaal plekje in de zaal. Nu konden de optredens echt beginnen.

De jongste leden van de blokfluitgroep vertoonden hun beste kunsten, afgewisseld met optredens van het B-orkest. Ook de leden die in september zijn begonnen met lessen op een orkestinstrument, durfden het aan om de Sint te laten horen wat ze al geleerd hadden. Sinterklaas en zijn pieten zorgden op hun beurt voor leuke cadeaus en pepernoten voor de kinderen. Hij had ook aan blokfluitleidster Mendy ten Veen gedacht; zij kreeg ook een cadeautje uit handen van de Sint. En natuurlijk had de Sint ook wat meegenomen voor de dirigent en de ladyspeaker, voor hun goede werk.

Zo werd het een geslaagd Sinterklaasconcert, compleet met Sint en pieten. De kinderen hadden niet voor niets gewacht en keerden na afloop van het concert met een lach op hun gezicht naar huis.

Posted @ 03-12-2011 / 14.30 uur

Rondje om de kerk

Op zaterdagavond 12 november hebben de marcherende leden de lampionnenoptocht van de St.Martinuskerk muzikaal ondersteunt. Onder het mom van 'zonder muziek geen optocht' liep K&S op kop.

Al met al was het parcour van de optocht nog geen 600 meter lang en was het rondje om de kerk nog wel een keertje voltooid. Aan het eind van de optocht stonden een aantal K&S'ers snoepzakjes met K&S-flyers uit te delen.

Iedereen bedankt voor zijn/haar inzet!

Posted @ 06-11-2011 / 21.00 uur

Duo-concert met St.Gregorius uit Hertme

Het kulturhus in Borne was zondagmiddag 6 november het 'strijdtoneel' van fanfare St.Gregorius uit Hertme en K&S. Beide verenigingen kennen elkaar vanuit het verleden, omdat oud-dirigent Piet Haitjema beide verenigingen heeft gedirigeerd.

Doordat Hertme geen goede muzieklocaties heeft, is er uitgeweken naar Borne. Om 12 uur vertrok K&S richting Borne. Na een gezamenlijke repetitie volgde een eigen klankrepetitie. Daarna was het tijd voor een echte fotoshoot en plak krentenwegge.

Het spits werd om 15.00 uur door K&S afgebeten. De volgende nummers werden gespeeld:
- Romantic Ceremonial – Hardy Mertens (5:01)
- New York Overture – Kees Vlak (10:46)
- Calypso – Derek Bourgeois (4:09)
- El Barça – Llano (±5 min)
- Songs from the States – arr. Naohiro Iwai (8:17)
- Lilo & Stitch – arr. Peter Kleine Schaars (6:21)

Na een korte ombouw pauze was het de beurt aan St.Gregorius en daarna volgde een gezamenlijk muziekstuk: Mercury.

Al met al een mooi (najaars)concert waarbij de verschillen in klank tussen fanfare en harmonie duidelijk hoorbaar waren.
K&S heeft zich weer goed gepresenteerd!

Posted @ 22-10-2011 / 21.00 uur

Geboorte Mick Wijering

Op 16 oktober is ons lid Chris Wijering de trotse vader geworden van zoon Mick. Wij feliciteren vader en moeder Karin van harte!

Het bestuur gaat namens de vereniging over een tijdje op kraambezoek.

Posted @ 16-10-2011 / 21.30 uur

Pubquiz

Het was even spannend of dit jaar de pubquiz door kon gaan.
Gelukkig waren er ondanks de herfstvakantie toch voldoende mensen om de hersens te breken over allerlei vragen.

Om 19.30 uur werd het spits afgebeten met een fotoronde. In groepjes moesten spreekwoorden gezocht worden in een plaatje. Sommige vragen waren voor jong en oud lastig, maar dat mocht de pret niet drukken. Na zeven verschillende rondes, hapjes en drankjes en een hele gezellige avond, kon de eindstand worden opgemaakt.
De groep van Mendy, Lisa, Marte, Rhea, Britt en Annouk mocht zich de winnaar noemen.

Volgend jaar mogen zij op 13 oktober (voorlopige datum) hun titel verdedigen!Posted @ 18-09-2011 / 19.00 uur

Kamp 2011

Al jaren wordt het jeugdkamp georganiseerd in Elbergen (D). Zo ook dit jaar.

Vrijdag om 18.15 uur vertrok een stoet van jeugdige en iets minder jeugdige leden naar de kamplocatie. Tegen 19.00 uur was de aankomst en werden de slaapvertrekken ingericht.
Het kamp stond in het teken van de film 'Sjakie en de Chocoladefabriek'. De film werd door iedereen bekeken en later volgden vele spelletjes en opdrachten die aan deze film gekoppeld waren. Een prima opzet van het kamp!

Gelukkig waren de weersgoden gunstig gestemd en is er nauwelijks een druppel regen gevallen.

Klik op de foto hiernaast voor een compleet fotoverslag.

De kampcommissie heeft weer een geslaagd kamp georganiseerd!Posted @ 11-09-2011 / 19.00 uur

Seizoen 2011/2012

De vakantie van de orkestleden eindigde op zaterdag 10 september. Met de repetities van het B- en het A-orkest werd het nieuwe seizoen geopend.

Het A-orkest trad 's avonds al op in de muziekkoepel van Overdinkel. Met een hoge temperatuur en luchtvochtigheid was een zwoele avond. Hoe dan ook: K&S heeft zich weer goed gepresenteerd en de kop van het seizoen is er af.Posted @ 28-08-2011 / 21.00 uur

Zomerklussen (deel 2)

Ook op zaterdagochtend 27 augustus is er weer flink schoongemaakt in ons clubgebouw. Een team, bestaande uit Carla, Alwin, Jamie, Laura en Melanie, heeft zich ingezet om de laatste puntjes op de i te zetten.

Bedankt voor jullie inzet!


Posted @ 29-07-2011 / 17.00 uur

Zomerklussen

Je zou denken dat het verenigingsleven tijdens de zomervakantie helemaal stil ligt, maar niets is minder waar.
Op dinsdag 26 juli is een groep bestaande uit Lisa en Anne Nowee, Jacky Teters, Steven Uuldriks, Alwin Wullink, Carla Peters en Mendy ten Veen aan de slag gegaan met een grote schoonmaak- en opruimactie.
Zaterdag 27 augustus wordt vanaf 10.00 uur deze actie afgerond. Mensen die dan kunnen helpen, zijn van harte welkom.

In de zomer wordt ook gewerkt aan het onderhoud van het clubgebouw. Zo moest er plaatwerk vervangen worden bij de luifel boven de hoofdingang van het clubgebouw en moesten lampen vernieuwd worden. Alwin Wullink is hier hard mee aan de slag.


Posted @ 23-07-2011 / 21.30 uur

Zomervakantie!!!

Inmiddels traditioneel luidt K&S de zomervakantie in met een barbecue-concert. Dat betekent dat in het eigen clubgebouw een informeel concert wordt georganiseerd.
Het B-orkest en de blokfluiters hebben een kort muzikaal programma verzorgd. Daarna is er met een grote groep gebarbecued.

Wederom was het super-gezellig.

Iedereen een prettige vakantie gewenst!

Posted @ 04-07-2011 / 21.00 uur

Website

De website van K&S is ingericht voor gebruik door de browser Internet Explorer. Echter, na jaren op eenzame hoogte te hebben gestaan slinkt het marktaandeel van Internet Explorer.

De K&S-website dient hierdoor nodig aangepast te worden, zodat met meerdere internetbrowsers de website goed leesbaar is. Ben jij iemand of ken jij iemand die hieraan wil meewerken?

Neem dan contact op met Steven Uuldriks; s.uuldriks@gmail.com.

Posted @ 03-07-2011 / 21.00 uur

200 jaar Gemeente Losser (deel 2)

Een week later dan gepland (zie vorige bericht) heeft het A-orkest haar optreden in Glane gespeeld.

De weersomstandigheden waren wederom niet optimaal. Gelukkig stond er een feesttent - vanwege het schuttersfeest in dit weekeinde - waar K&S gebruik van mocht maken..

Voor een handje vol publiek werd een leuk muzikaal programma afgewerkt.

Posted @ 26-06-2011 / 9.00 uur

200 jaar Gemeente Losser

In het kader van het 200 jarig bestaan van de Gemeente Losser was er zaterdagmiddag een optreden voor het A-orkest in Glane gepland. Vanwege de slechte weersomstandigheden is deze verplaatst naar zaterdag 2 juli. Same place, same time, other date....

Posted @ 26-06-2011 / 9.00 uur

Opendag muziekschool Losser

Zaterdag 25 juni hield de Losserse muziekschool haar opendag. K&S was met een kraampje vertegenwoordigd.
Bezoekers van de opendag kregen een snoepzakje met informatie over K&S uitgedeeld.

Uiteraard verzorgde K&S ook een optreden: het B-orkest speelde om 10.15 uur een kwartiertje.

K&S heeft zich weer goed gepresenteerd.

Posted @ 19-06-2011 / 21.00 uur

Geboorte Fleur Haitjema

Gert Haitjema liet ons vlak voor het inhalen van de vierdaagsedeelnemers weten dat hij niet aanwezig kon zijn.
Aan het begin van de avond werd bekend dat Gert en zijn vrouw Christel om 17.15 uur de trotse ouders zijn geworden van een dochter: Fleur.

Fleur is zo’n 50 cm lang en weegt 3410 gram.
We wensen Gert, Christel en Fleur veel geluk en gezondheid toe met z’n drieën!

Het bestuur gaat namens de vereniging over een tijdje op kraambezoek.

Posted @ 19-06-2011 / 21.00 uur

Nat einde inhalen Vierdaagsedeelnemers

De weersvoorspellingen waren niet geweldig voor de laatste dag van de vierdaagsedeelnemers. Toch leek het weer ons gunstig gezind, op het moment dat we de deelnemers muzikaal wilden inhalen.

Met 22 muzikanten marcheerden we als eerste korps van de Losserse sportvelden naar het gemeentehuis. Achter ons de stoet vierdaagsedeelnemers, afgewisseld door andere Losserse muziekkorpsen.

Eenmaal bij het gemeentehuis verzameld, pakten donkere wolken zich samen boven onze hoofden. De meeste deelnemers kozen voor snel vertrek huiswaarts. De organisatie besloot het slotwoord kort te houden, maar het voorkwam niet dat we een enorme hoosbui over ons heen kregen.

Thuis konden de pakken te drogen worden gehangen, wachtend op een volgend optreden.

Posted @ 12-06-2011 / 09.00 uur

Serenade voor Piet Eshuis

Het vieren van een 50-jarig huwelijk is bijzonder. Ons lid Piet Eshuis wist deze mijlpaal op 27 mei met zijn vrouw Gré te behalen. Zij gaven een mooi feest bij café Heijdemann in Losser.

Ondanks dat het moeilijk was om muzikanten bijeen te krijgen, is besloten toch een serenade te houden. De aanwezigen deden hun best en wisten Piet en zijn vrouw goed te verrassen. De serenade werd erg gewaardeerd en daar doen we het natuurlijk voor.

We hopen dat Piet en zijn vrouw nog vele gelukkige jaren samen mogen doorbrengen.

Posted @ 15-05-2011 / 09.30 uur

Oude kleding

15 juni aanstaande wordt er weer oude kleding opgehaald. Er wordt al druk verzameld, maar oude kleding blijft welkom aan de Meidoornstraat 28 en Chopinstraat 22.

Ingezameld wordt: oude kleding, dekens, schoenen, handdoeken, washandjes en knuffels.Posted @ 15-05-2011 / 09.30 uur

Trioconcert te Kloosterhaar

De Fanfare Crescendo uit Kloosterhaar organiseerde op zaterdag 14 mei een trioconcert. In de plaatselijke N.H. kerk speelden het A-orkest van K&S, het orkest van Excelsior Lonneker en - uiteraard - het orkest van Crescendo Kloosterhaar ieders een programma van circa twintig minuten. Al deze orkesten staan onder leiding van dirigent Frank Uuldriks

K&S beet het spits af en speelde de volgende werken:
- 7 inch Framed
- 3rd Suite
- Liverpool Sound Collection

We zijn natuurlijk zeer kritisch als we onszelf beoordelen, maar we konden niet anders concluderen dan dat alles stond als een huis... :-)
K&S heeft zich uitstekend laten zien en horen!

Nadat ieder orkest zijn dingetje had gedaan, werd alles op één hoop gegooid en ontstond er een orkest van zo'n 90 personen. Gezamelijk werd het nummer 'Free World Fantasy' gespeeld.

Het een gezellige namiddag en avond.

Posted @ 08-05-2011 / 21.30 uur

Frank Uuldriks behaalt diploma dirigent

Zaterdag 7 mei was voor de dirigent van onder meer harmonie Kunst & Strijd een spannende dag.
Die dag deed hij zijn eindexamen directie, waarmee hij gediplomeerd dirigent zou worden. Een orkest met 65 personen, waaronder diverse orkestleden van Kunst & Strijd hebben een paar maanden lang gerepeteerd met Frank. Op 7 mei werd het jarenlange werken van Frank bekroond met het diploma.

Voor harmonie Kunst & Strijd ook een bijzonder moment. Want wie had in 1983 gedacht dat de blokfluiter Frank, 25 jaar later voor beide orkesten van de vereniging zou staan? Na de blokfluitlessen koos Frank al snel voor klarinet en stroomde hij via het B-orkest door naar het A-orkest.

Frank studeerde bes- en later basklarinet en bleef ook in zijn studietijd zijn oude vereniging trouw. In 2002 is Frank begonnen als dirigent van het B-orkest. Eind 2007 mocht de vereniging een beroep op hem doen als dirigent van het A-orkest. Van spelend orkestlid groeide Frank door tot dirigent van beide orkesten.

Frank kent de vereniging, weet wat de orkestleden kunnen en stemt daar in overleg met de concertcommissie de muziek op af. Gedurende zijn studietijd heeft de vereniging hem als dirigent verder zien ontwikkelen en dat heeft hem op 7 mei het diploma opgeleverd. Op 8 mei werd dit succes met een feest afgesloten. Als felicitatie ontving Frank namens de vereniging enkele cadeaus.

Posted @ 18-04-2011 / 21.30 uur

Palmpasen

Palmpasen viel dit jaar op zondag 17 april en daarom liep K&S mee in wel twee palmpasenoptochten. Namelijk die van Hengelo (o) en die van Losser.

Om 11.00 uur vertrok de stoet met auto's richting Hengelo. Een klein uur later klonken de eerste noten rond het ziekenhuis. Hieronder vind je een video-verslag dat op YouTube staat.

Kunst en Strijd: palmpasen 2011 (Hengelo)

Om 13.30 uur waren de marcherende leden weer terug in Losser. Omdat de Losserse Palmpaasoptocht pas om 14.00 uur zou beginnen, werd de tijd gevuld met het eten van een lekker ijsje. De weersomstandigheden waren namelijk perfect..... voor het pakken van een terrasje. :-)

Na een mars door de kerk trok de stoet door het centrum van Losser.
K&S heeft zich weer van de goede kant laten zien. En horen!!Posted @ 10-04-2011 / 19.30 uur

Koffieconcert @ Heijdemann

Zondag 10 april verzorgde K&S een koffieconcert bij café Heijdemann in Losser. Tijdens dit concert traden alle onderdelen aan: blokfluiters, B- en A-orkest.

Om 11.00 uur beet het B-orkest het spits af. De volgende nummers werden ten gehore gebracht:
• Amazing Grace
• Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat
• Percussion Picanté
• The Funny Things You Do

Daarna was het de beurt aan de blokfluiters. In diverse samenstellingen werd, zowel zelfstandig als met audio-ondersteuning, mooie muzieknummers gespeeld. Na de pauze was het A-orkest aan de beurt. De volgende nummers werden gespeeld:
• 7 Inch Framed
• Third Suite
• James Bond 007
• Disney Fantasy
• Instant March

Alsof dat nog niet voldoende was werden het A- en B-orkest daarna samengevoegd tot één groot orkest en werd “St. Louis Blues” gespeeld. De toegift kwam op naam van alle onderdelen. Dus het grote orkest (A en B) met de blokfluiters. De blokfluiters speelden een hoofdrol in het muziekstuk “Recorder Samba”.

Met dit koffieconcert bracht K&S een leuk en gevarieerd programma.
Tevens werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om Jan Posthumus in het zonnetje te zetten. Dit naar aanleiding van zijn veertig jarig lidmaatschap!Posted @ 06-04-2011 / 11.30 uur

Foto's jeugdorkestenfestival

Dankzij Niels Riekert heeft K&S nog wat foto's ontvangen.

Klik op de foto voor meer foto's.Posted @ 19-03-2011 / 20.00 uur

Jeugdorkestenfestival

Evenals vorig jaar heeft de Losserse muziekschool een jeugdorkestenfestival georganiseerd. Uiteraard was - evenals vorig jaar - het B-orkest van K&S hier ook weer van de partij.

K&S was als allerlaatste geprogrammeerd. Doordat alle orkesten een beoordeling ontvingen van een jury, barstte de zaal tijdens het optreden van het B-orkest uit haar voegen. Marte Mobach was voor deze gelegenheid gepromoveerd tot ladyspeaker. Een rol die haar op het lijf is geschreven.

Het B-orkest speelde de volgende muziekstukken:
- Amazing Grace
- een muziekstuk uit de musical 'Josef'
- Recorder Samba (met de blokfluitgroep)
- Percussion Picanté

Jurylid Dirk Annema beoordeelde ieder deelnemend orkest met opbouwende kritieken. Met deze kritieken kan het orkest weer aan de slag!
Posted @ 06-03-2011 / 21.00 uur

Carnaval 2011

Op zaterdagmiddag 5 maart nam K&S deel aan de Losserse carnavalsoptocht. Met maar liefst 36 muzikanten was K&S zeer sterk vertegenwoordigd.
Het weer was aangenaam en hierdoor heeft iedereen kunnen genieten van leuke optocht.

Een dag later, op zondag 6 maart, was natuurlijk de optocht van Gronau aan de beurt. Daar waar het weer zaterdag heerlijk was, daar was het weer in Gronau perfect.
Het kwik steeg tot een graad of 8 en het zonnetje had ook al wat kracht. Wat dat betreft mocht niemand klagen.
Helaas had Gronau ook dit jaar weer problemen om de optocht gaande te houden. Door allerlei opstoppingen werd het helaas wat laat.
Gelukkig had iedereen zich hier al een beetje op ingesteld. Het humeur was niet kapot te krijgen en we hebben ons prima met ons zelf kunnen vermaken.

Een bedankje naar alle mensen die zich hebben ingezet!
Ook die mensen die ons in het clubgebouw opvingen en ons prima verzorgden.

Alaaf & Helau!

Posted @ 13-02-2011 / 12.00 uur

Bloembollenactie voorjaar 2011

De activiteiten- & ledenwerfcommissie organiseert dit voorjaar een bloembollenactie. Door bloembollen te verkopen hoopt de commissie de clubkas een beetje te vullen en de tuinen van iedereen te kleuren!

Klik hier voor de bestellijst en hier voor de bloembollenfolder. Let op: de folder is ongeveer 10 Mb groot.

De bloembollen kunnen tot 2 april worden besteld door de bestelling te mailen naar info@kunstenstrijd-losser.nl. Op zaterdag 16 april worden de bestellingen door leden van de vereniging tussen 11.00 - 12.00 uur aan huis bezorgd.Posted @ 06-02-2011 / 20.00 uur

Indoorkermis

Op vrijdagavond 4 februari heeft de activiteiten- en ldedenwerfcommissie een uitje voor de jeugd georganiseerd. In Almelo werd een bezoek gebracht aan de indoorkermis in Preston Palace. Met een groep van circa twintig personen werden alle attracties veelvuldig 'getest'.

Klik op de foto voor een fotoverslag.Posted @ 01-01-2011 / 10.00 uur

Nieuwe YouTube-filmpjes

Tijdens het najaarsconcert - afgelopen november - heeft Henk Wullink gefilmd. Hieronder een aantal opnames die recent op YouTube zijn gezet. De filmpjes zijn uiteraard ook te vinden onder het kopje 'video'onder het kopje 'media'.

Henk, bedankt voor de tijd en inzet!


Kunst en Strijd: The Mask of Zorro


Kunst en Strijd: Theseus


Kunst en Strijd: The Alarm Clock

Posted @ 31-12-2010 / 10.00 uur

Oliebollen- en kniepertjesactie

Op de één na laatste dag van het jaar bakt K&S altijd oliebollen. Sinds enkele jaren worden daar ook nieuwjaarsrolletjes bij verkocht.

Donderdagochtend - 30 december dus - verzamelden Ada, Alwin, Jan en Louis zich bij Jassies. Later voegde Meta zich bij deze groep bakkers.
De bezorgers Jacky, Jamie, Anne, Lisa, Rhea en Steven zorgden er voor dat de klanten hun bestellingen ontvingen.

Alle mensen die zich hebben ingezet worden bedankt.
Hierbij horen ook Michèlle en Willy Wullink, want zij hebben goed geholpen bij de verschillende baksessies van de kniepertjes.

Klik op de foto hiernaast voor een klein fotoverslag!

Posted @ 21-12-2010 / 19.45 uur

Oliebollen- en kniepertjesactie

Muziekvereniging Kunst & Strijd houdt op 30 december a.s. haar jaarlijkse oliebollen- en kniepertjesactie.
De prijzen bedragen: 10 oliebollen voor 4 euro, 10 krentenbollen voor 4,50 euro, en een zakje met 25 kniepertjes voor 3 euro.

Bestellingen kunnen tot en met 29 december worden gemaild naar info@kunstenstrijd-losser.nl of bel met Ada Uuldriks, tel. 06 24 60 08 04. U kunt bij uw bestelling doorgeven of u de bestelling afhaalt of bezorgd wil hebben.
Afhalen kan op 30 december tussen 12.00 en 17.00 uur bij garagebedrijf Jassies, Leusinkweg 15 te Losser. Vanaf 13.00 uur wordt door leden van de vereniging ook bezorgd.

Posted @ 19-12-2010 / 19.15 uur

Kerstmarkt Losser

Evenals in 2009 vond de Losserse Kerstmarkt plaats onder barre winterse omstandigheden. Het vroor weer flink (ruim vier graden) en het was dus oppassen voor bevroren muziekinstrumenten.
Het verschil met vorig jaar was dat de ijzig snijdende wind afwezig was. Hierdoor was het veel beter vol te houden. Tuurlijk, iedereen had last van koude vingers en tenen. Maar het was haast aangenaam musiceren ten opzichte van vorig jaar.

Gelukkig waren er daardoor ook meer mensen in het centrum. Hierdoor ontstond zo waar een gezellige sfeer. Het orkest - bestaande uit A- en B-orkestleden - heeft op drie verschillende locaties gespeeld. Tussendoor was er ook nog gelegenheid voor het eten van een oliebol!

K&S heeft zich wederom van de goede kant laten zien (en horen)!!

Wil je nog meer informatie over Kunst en Strijd? Stuur dan een e-mail naar info@kunstenstrijd-losser.nl
Heb je op- of aanmerkingen over deze site? Stuur dan een e-mail naar de webmaster