Archief 2008

Posted @ 25-12-2008 / 12.00 uur

Christmasfair

Op zaterdag 20 december hield zustervereniging De Tukkers weer haar traditionele christmasfair.
Even zo traditioneel was een samengevoegd A- en B-orkest present in kerstoutfit (lees: met kerstmuts) om diverse kerstnummers te spelen.

Het weer was redelijk aangenaam.
De meligheid zat er goed in.
Kortom: een perfecte atmosfeer om er een gezellig optreden van te maken!
Posted @ 30-11-2008 / 17.00 uur

Sinterklaasconcert

Sinterklaas en enkele van zijn Zwarte Pieten hebben op zondag 30 november een bezoek gebracht. Tijdens deze middag traden het B-orkest, diverse blokfluitgroepen en enkele solisten, die na de zomervakantie op een instrument zijn begonnen, op. Onder grote publieke belangstelling deelde Sinterklaas leuke cadeaus uit en werd riant met snoepgoed gestrooid.

Een supergeslaagde middag!
Posted @ 17-11-2008 / 23.00 uur

Najaarsconcert

Zaterdagavond hield K&S haar jaarlijkse najaarsconcert. Dit jaar in de Martinuskerk en in samenwerking met gemengdkoor Polyphonic uit Losser. Voor de pauze was het (gezongen) woord aan Polyphonic. Na de pauze was het A-orkest aan de beurt. De volgende nummers werden gespeeld:
- The awakening
- Dichter und Bauer
- All Time Favourites
- een Beatles-medley

Tenslotte werd gezamelijk (dus het orkest samen met het zangkoor) de nummers "Pomp & Circumstance" en "Bohemian Rhapsody" gespeeld.
Na afloop werd tot in de late uurtjes in het clubgebouw nagezeten.

Het was een mooi concert en misschien een basis voor toekomstige samenwerking.Posted @ 11-10-2008 / 20.30 uur

Familiedag 2008

Op zondagdagmiddag 5 oktober organiseerde de ledenwerf- & activiteitencommissie de familiedag 2008. Op het programma stonden boerengolf en pannenkoeken eten.
Het boerengolf zou bij de steenfabriek De Werklust worden gehouden. Omdat de weersomstandigheden waardeloos waren, het regende pijpenstelen, werd deze buitenactiviteit veranderd in een binnenactiviteit: een rondleiding in de steenfabriek. Voor vooral de jongsten was dit een kleine teleurstelling. Toch was het een interessante rondleiding, want er zat ook een rondritje met een kleine trein bij.

De rondleiding in De Werklust had ook zo z'n invloed op de eetlust. Tegen 18 uur werden de eerste pannenkoeken van de Pannenkoekenservice geserveerd. Iedereen mocht onbeperkt eten en met de ruime keuze uit naturel, met appel, met spek of met appel én spek werd hier goed gebruik van gemaakt. Met een gemiddelde van drie pannenkoeken per persooen is er goed gegeten!

Het was een gezellige middag en hopelijk komt dat boerengolven in de toekomst nog wel een keertje aan bod.Posted @ 04-10-2008 / 22.00 uur

Kamp 2008 (vervolg)

In alle drukte rondom het kampconcert, de BBQ en de terugreis heeft de kampcommissie totaal vergeten de uitslag van de spelletjes bekend te maken. Zoals je hiernaast kunt zien is groep 4, bestaande uit Alwin, Marte, Rhea, Bart B en Bart R, met grote overmacht winnaar geworden.
Eeuwige roem valt hen ten deel!

Het kamp heeft een aantal creatieve reacties losgemaakt; een aantal leden heeft een stukje over het kamp geschreven. Erg leuk en hieronder de betreffende stukjes.

Sanne Scheffer

Minke & Marte Mobach

Rhea Jansen
Posted @ 23-09-2008 / 22.00 uur

Kamp 2008

Ook dit jaar is de jeugd van K&S weer op kamp geweest. Vrijdag om 18.00 uur was iedereen aanwezig en een klein half uurtje later vertrok de stoet richting kamplocatie in Elbergen.
Na aankomst werden direct de slaapplaatsen ingericht. Daarna was het tijd voor het maken van een vlag/joker voor de spelletjes. Uiteraard ontbrak het kampvuur niet. Een kamp zonder kampvuur is immers geen kamp.....

Vroeg slapen gaan is natuurlijk helemaal uit den boze. Ergens rond een uur of half drie lag eindelijk iedereen te maffen.

Zaterdag ging de wekker al wel om 8 uur af. Dat was wel heftig. Maar na een stevig ontbijt was iedereen fit voor de spelletjes-zaterdag. De hele dag werd gerend, gelachen, gedronken en gezellig met elkaar omgegaan. 's Avonds een lekker barbecue en een Bonte Avond. En omdat het kampvuur toch blijft trekken.... nóg een kampvuur! Maar nu ook nog eens met marshmallows. Tegen half één lag iedereen (al!) in bed.

De zondag stond in het teken van het kermisconcert en de terugreis. Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft A-orkest met aanvulling van de B-orkestleden en de blokfluitgroep een concert gegeven op de kermis van Elbergen. Na dit concert was het wederom tijd voor de middagbarbecue en daarna maakte iedereen zich op voor de terugreis. Om 16.30 uur was iedereen weer terug bij het clubgebouw.

Het was weer een oudewets gezellig en leuk kamp!

Klik op één van de foto's hiernaast voor een fotoverslag van het kamp 2008!Posted @ 09-09-2008 / 22.00 uur

Najaarsconcert 15 november

Direct na de zomervakantie is het A-orkest begonnen met de muziekstukken voor het najaarsconcert dat op 15 november in de Martinuskerk in Losser plaatsvindt. Dit concert zal in samenwerking met zangkoor Polyphonic worden gehouden.

Het belooft een mooi concert te worden, waarbij samenwerking een belangrijke rol speelt.Posted @ 09-09-2008 / 22.00 uur

Vlooienmarkt te Hengelo

Op zondag 7 september om 7 uur (in de ochtend) is de activiteiten- & ledenwerfcommissie, bestaande uit Ada, Michèlle en Jan met aanvulling van Frank, Steven en Martha Uuldriks, met drie volle auto en een volle aanhanger vertrokken richting het Expocenter in Hengelo. Daar deed K&S voor het eerst mee aan een vlooienmarkt. Boeken, speelgoed, lampen, potten en pannen en nog veel meer andere goederen werden verkocht.

Om 17 uur zat de markt er op. De knip redelijk gevuld en dus met een tevreden gevoel werden de niet verkochte goederen ingeladen voor de terugreis. Eén dezer dagen zal dit naar de stort worden gebracht. Op één ding na: de tandartsstoel van Marland. Deze wordt op Marktplaats gezet met de hoop dat deze alsnog wordt verkocht.

Well done commissie!Posted @ 24-06-2008 / 10.30 uur

Concert in de muziekkoepel (Overdinkel)

Na slechts twee repetities heeft het A-orkest al het eerste concert van na de zomervakantie gehad.
Op zaterdagavond 23 augustus zat het orkest om 19.30 uur klaar in de muziekkoepel van Overdinkel. Helaas werkte het weer bij aanvang niet mee. Het hemelwater viel hier en daar en daardoor waren hier en daar wat stoelen bezet....

Echter, na (of dankzij?) enkele zonnige paso dobles en medleys brak het zonnetje door, steeg de publieke belangstelling en werd het nog aangenaam en gezellig ook!
Uit de publieke reacties, zowel tijdens als na het concert, bleek dat K&S weer goed van zich heeft laten horen.Posted @ 24-06-2008 / 10.30 uur

Oud papier barbecue

Als dank voor de maandelijkse inzet heeft K&S het oud-papier-verzamel-team een BBQ-eten aangeboden. Dankzij deze groep weet K&S de financiële eindjes jaarlijks aan elkaar te knopen.

Zaterdagavond 16 augustus vond deze BBQ plaats op de 'plas' achter de woningen van de families Ten Veen en Van der Walle.
Het moge duidelijk zijn dat de magen goed gevuld werden!Posted @ 22-08-2008 / 20.00 uur

Bloembollenactie (najaar)

Deze week hebben alle leden bestellijsten en folders voor de bloembollenactie gekregen. Het duurt nog even, maar dan is het weer tijd om bloembollen te poten.
Je kunt kiezen uit een ruim en exclusief assortiment bloembollen van zeer hoge kwaliteit.

Geen (grote) tuin? Geen probleem, er zijn genoeg bollensoorten die prima in potten kunnen worden geplant of in bakken aan de muur of het balkon kunnen hangen. Ook kun je natuurlijk bollen cadeau geven!

Je kunt zelf een bestelformulier invullen, maar denk ook aan familie, vrienden, bekenden, collega’s, buren en verder iedereen die belangstelling heeft.

30% van de opbrengst is voor de vereniging, dus als we de actie goed aanpakken kan dat een leuk bedrag opleveren. Betaling van de bloembollen dient plaats te vinden bij bestelling.

Bestellijsten kunnen, samen met het geld, tot uiterlijk 13 september 2008 worden ingeleverd.
Heb je de bestellijsten al op? Je kunt ze hier (528 Kb) van de website halen. De bestellingen worden op zaterdag 27 september 2008 tussen 11.00 – 12.00 uur bij de klanten thuisbezorgd.Posted @ 30-06-2008 / 13.00 uur

EK-poule

De EK-finale tussen Duitsland en Spanje is gespeeld, met Spanje als winnaar van dit EK.
Onze EK-poule is hiermee ook ten einde.

De winnaars zijn:
Eerste plaats: Steven Uuldriks
Gedeelde tweede plaats: Wim en Martha Uuldriks

Klik op de afbeelding voor de totale scorelijst.

Bedankt voor de deelname aan deze poule en tot over twee jaar bij de WK-poule!

Groeten,
activiteiten- en ledenwerfcommissie K&SPosted @ 29-06-2008 / 22.00 uur

EK-concert & Barbecue

Losser, een prachtig zomerse zondagmiddag.
In ’t Bloashoes hebben leden en publiek zich verzameld voor het EK-concert. Dat Nederland de finale van het EK-voetbal niet heeft gehaald, kan de club niet deren.
Iedereen is in oranje gehuld en met een in Nederlandse kleuren versierde zaal, begint het B-orkest onder leiding van Frank Uuldriks met het concert. Voor de pauze wisselen B-orkest en blokfluitgroepen elkaar af.
De blokfluitgroepen onder leiding van Rianne Damhuis en Mendy ten Veen hebben vele liedjes ingestudeerd van de deelnemende EK-landen. De pauze werd door een grote groep blokfluiters mooi ingeluid met het zeer bekende ‘wij houden van oranje’.

Na de pauze was het de beurt aan het A-orkest. Voordat dirigent Frank Uuldriks kon beginnen met zijn orkest, werden hij en zijn broer (trompettist) Steven eerst door voorzitter Louis van der Walle in het zonnetje gezet. De broers kregen een speldje en oorkonde als dank voor hun 25-jarig lidmaatschap van de vereniging.
Beide broers zijn in 1983 begonnen als leden van de blokfluitgroep en doorgestroomd naar klarinet (Frank) en trompet (Steven). In de beginjaren was de muziek voor de broers soms lastig te combineren met hun atletiekhobby, maar uiteindelijk kreeg de muziek de overhand.
Voor Steven bleef muziek hobby, waarin hij naast orkestlid een aantal jaren bibliothecaris en bestuurslid is geweest. Hij is nog steeds een actief lid als vaste kracht bij het ophalen van oud papier, beheerder van de website en lid van de kampcommissie.
Broer Frank heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Eerst door het volgen van de conservatoriumopleidingen voor bes- en vervolgens basklarinet en sinds een paar jaar studeert hij voor dirigent. Dat Frank kan dirigeren is binnen de vereniging al lang bekend. Hij is al jaren dirigent van het B-orkest en sinds 2008 heeft hij ook het A-orkest onder zijn hoede.

Dat Frank het dirigeren van het A-orkest goed afgaat, is ook tijdens dit concert gebleken. Naast het begeleiden van de D-examens van twee leden een paar weken geleden, is ondertussen ook hard gestudeerd voor dit concert. Allerlei soorten muziek uit de diverse EK-landen is ten gehore gebracht. Ter afsluiting van het concert werd ‘You’ll never walk alone’ gespeeld.

Na het musiceren zat het er voor de leden voorlopig op en werd de zomervakantie met een gezellige barbecue ingeluid.

Klik hier of op de foto voor een fotoverslag!!Posted @ 22-06-2008 / 22.30 uur

Grote opkomst spelletjesdag

Op zaterdag 21 juni is er een spelletjesdag georganiseerd door de activiteiten- en ledenwerfcommissie. Deze dag was voor alle jeugdleden en eventueel mee te brengen vriendjes en vriendinnetjes.

De dag begon om 10.00 uur met wat te drinken. Daarna maakten de kinderen zelf groepjes om de verdere tijd gezamelijk spelletjes te doen. Tot de lunch waren er verschillende spelletjes te doen zoals (neger)zoenen vangen, zoek de dirigent, de toren van Pisa en sjoelen. Tussendoor was er nog een kleine pauze om wat te drinken.

Na de spelletjes was het tijd om lekker te eten. Er waren lekkere broodjes knakworst, rozijnenbollen en broodjes met kaas of boterhamworst. Ter afsluiting van de dag werd er met de hele groep Twister gespeeld en kregen de kinderen een snoepzak mee naar huis.

Het was een leuke dag en een groot succes met een opkomst van 25 kinderen!

Klik hier voor het foto-album!!Posted @ 20-06-2008 / 13.00 uur

Oude kleding opgehaald

Donderdagochtend al voor 8.00 uur werd 575 kilo aan oude kleding bij Ada en Steven Uuldriks opgehaald. Het zijn geen grote bedragen die het oplevert, maar wie het kleine niet eert....

In verband met de aanstaande verhuizing van Ada en Steven zoekt K&S nog een opslagplaats. Alle tips zijn welkom: info@kunstenstrijd-losser.nl!!!Posted @ 18-06-2008 / 14.00 uur

Inhalen avondvierdaagse

Op zaterdagmiddag 14 juni hebben de marcherende leden van K&S de wandelaars van de Losserse Vierdaagse muzikaal naar het centrum begeleid. De route van de Losserse Via Gladiola loopt van de voetbalvelden van KVV Losser via de Sportlaan, de Bernard Leurinkstraat, de Brinkstraat en de Teylersstraat naar het gemeenteplein. Op het gemeenteplein werden de wandelaars welkom geheten door een aantal sprekers, waaronder de burgermeester van Losser. Ter afsluiting speelden alle muziekverenigingen het Twents Volkslied.Posted @ 25-05-2008 / 23.00 uur

Cultureel Festival

Ter afsluiting van het muzikale weekend beet het A-orkest op zondag 25 mei om 10.00 uur het spits af op het Losserse Cultureel Festival. Tijdens dit festival worden in Losser alle registers los getrokken die met de cultuur te maken hebben. Dans, zang en vooral muziek!

Het 20 minuten durende optreden bevatte de volgende nummers:
- Kyklades deel 1 en 5
- El Barca
- Beach Boys Medley
- Tritsch Tratsch Polka

Ondank het vroege tijdstip en de daardoor tegenvallende publieke belangstelling, heeft K&S zich weer goed gepresenteerd.
Posted @ 24-05-2008 / 23.00 uur

Examens

Op zaterdag 24 mei heeft het A-orkest een drietal examenkandidaten begeleid. Onze eigen Leon Peters en Rianne Damhuis gingen op voor het D-examen. Daarnaast deed Debbie Krikke uit Overdinkel haar C-examen. Onder redelijke publieke belangstelling begonnen de solisten rond 16 uur in de Losserse muziekschool.

De examenkandidaten hebben knappe prestaties geleverd! Ook het begeleiden door het A-orkest was een goede prestatie. Het begeleiden van een solist(e) moet zeker niet onderschat worden.

Al met al een hele ervaring voor alle partijen.Posted @ 25-05-2008 / 15.00 uur

Open dag Muziekschool

De Losserse Muziekschool hield zaterdag 24 mei haar open dag. Uiteraard mocht K&S hier niet met een eigen stand ontbreken.

Als enige muziekverening was K&S wél in staat tijdens deze open dag een optreden te verzorgen. Onder leiding van Frank Uuldriks trad het B-orkest een klein half uurtje op.

Posted @ 11-05-2008 / 21.00 uur

EK-voetbal-poule

Na de eerste voetbal-poule van het WK 2006 houdt K&S dit jaar de EK 2008-voetbal-poule. Hier vind je de EK-poule-brief met uitleg van de regels. En hier vind je het speelschema om je voorspellingen in te vullen.Posted @ 04-05-2008 / 21.00 uur

Aanschaf LED-lampjes

De ledenwerf- & activiteitencommissie heeft 50 LED-lampjes van het merk Mighty Bright (zie afbeelding) aangeschaft. Met deze kwaliteitslampjes wil de commissie de orkesten in staat stellen ook bij een relatief slecht verlichte accomodatie goed te musiceren.

Daarnaast is het de bedoeling dat de LED-lampjes verhuurd gaan worden. Heb je interesse in het huren van de lampjes? Mail dan even naar verhuur@kunstenstrijd-losser.nl!
Of kijk hierboven in de navigatiebalk via kopje 'De 'vereniging' onder "LED-lampjes".Posted @ 04-05-2008 / 21.00 uur

Marcheeroefening & Ledenvergadering

Op zaterdag 19 april werd een opfriscursus 'marcheren' georganiseerd. Alle leden van de beide orkesten waren uitgenodigd mee te doen. Voor sommige B-orkestleden was het de eerste keer.... wat, uiteraard, de nodige hilarische momenten opleverden. Vooral het verschil tussen de de commando's "rechts om" en "rechtsom keert" gaf geregeld problemen.

Na dit oefenuurtje was het tijd voor de ledenvergadering die sinds een paar jaar in april plaatsvindt. Tijdens deze vergadering worden leden geïnformeerd over de situatie van de verening en of deze nog overeenkomt met de verwachtingen zoals deze tijdens de jaarvergadering zijn gepresenteerd. Uiteraard krijgen de leden uitgebreid de mogelijkheid vragen te stellen.Posted @ 04-05-2008 / 21.00 uur

Reclame op de basisscholen

Rianne Damhuis heeft in maart de Losserse basisscholen bezocht en de 1500 kleurenflyers en 240 kleurplaten die de ledenwerf- & activiteitenwerfcommissie heeft laten drukken uitgedeeld. De kleurplaten werden uitgedeeld aan de kinderen uit groep 3 en 4. De kinderen die de mooiste kleurplaten inleveren, winnen een maand lang gratis blokfluitlessen.....
Hopelijk levert deze actie nieuwe (blokfluit)leden op.

Rianne bedankt voor de inzet!!Posted @ 16-03-2008 / 20.00 uur

Steenmarter

Het was reeds opgevallen. Er vlogen een aantal dikke vieze strontvliegen door het clubgebouw en de lucht op de eerste verdieping was niet te harden....... Op zaterdag 15 maart reden voor een speurtocht naar de oorzaak van deze ellende.

Al gauw bleek dat er een dode steenmarter (!!) op de plafondplaten van de zolder lag.
Brrrrrrr.... dat was niet fris!
Martijn Biemans, held in moeilijke tijden, verzamelde al zijn moed en ruimde het dode dier op.Posted @ 16-03-2008 / 20.00 uur

Palmpaasoptocht

Jaarlijks wordt in Losser de Palmpaasoptocht gehouden. Dit jaar was het aan K&S voorop te gaan in deze stoet. Op zondag 16 maart toog het orkest richting de Maria Geboortekerk aan de Gronausestraat. Al spelend liep het orkest de goedgevulde kerk binnen. Na een aantal verhalen en liedjes zette het orkest weer in, liep het de kerk weer uit en ging de stoet (alle kerkbezoekers volgden het orkest) middels een 'toeristische route' door het centrum van Losser.
Het was een grijze natte dag en een 'verplicht nummertje'..... maar K&S heeft weer een goede daad verricht.Posted @ 09-03-2008 / 15.00 uur

Bloembollenactie: voorjaar

Op zaterdagochtend 8 maart hebben de leden van de activiteiten- & ledenwerfcommissie, in de persoon van Alwin Wullink, Jan Posthumus en Ada Uuldriks, de bloembollen rondgebracht. Hoewel de opbrengst lager was dan gehoopt, is er toch weer een bedrag op de rekening van deze commissie bijgeschreven. Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd!

Alle bloembollenverkopers en overige mensen die zich hebben ingezet worden bedankt voor hun inspanningen.Posted @ 24-02-2008 / 17.00 uur

Word "Vriend van K&S" en steun onze vereniging!

Voor 15 euro per jaar (meer mag natuurlijk ook) kun je vriend worden van onze vereniging en ons financieel ondersteunen. Na aanmelding ontvang je een brief met nadere informatie over de betaalwijze.

Als vriend krijg je:
- vrije toegang op 'gratis voor vrienden’-concerten voor twee personen
- korting op de entree voor groot opgezette verenigingsconcerten
- een uitnodiging voor de verenigingsconcerten
- een speciaal verzorgd ‘vrienden van’- concert met VIP-arrangement
- 2x per jaar een speciale ‘vrienden van’-nieuwsbrief
- oliebollen en kniepertjes tegen gereduceerd tarief

Download het aanmeldingsformulier en vul 'm in!Posted @ 03-02-2008 / 19.30 uur

Carnaval 2008: Optocht Gronau

Na de carnavalsoptocht van Losser (zie hieronder) volgde op zondag 3 februari de carnavalsoptocht van Gronau.
De weersomstandigheden waren om door een ringetje te halen: een onbewolkte lucht, een lekker zonnetje, wel fris maar niet vervelend. Met startnummer 19 liep K&S ook in deze optocht redelijk vooraan.

Traditioneel stagneerde het regelmatig, dus dat kwam ook niet als een onverwachte verrassing.
Dit werkte wel wat meligheid in de hand. Zie enkele foto's die hiernaast voorbij komen.....

Om 17.00 uur was K&S weer terug in het clubgebouw en werd door menigeen nog even nagezeten.
Carnaval 2008 is weer voorbij!Posted @ 03-02-2008 / 10.30 uur

Carnaval 2008: Optocht Losser

Met het boegbeeld voorop liep K&S op zaterdag 2 februari weer mee in de Losserse Carnavalsoptocht.
De weersomstandigheden waren zeker niet verschrikkelijk. Het was welliswaar niet al te warm en onderweg viel er een klein buitje, maar eigenlijk viel er niets te klagen.
Met daarbij startnummer 12, dus mooi vooraan, zat de optocht er om 15.45 uur al weer op en kon er in het clubgebouw genoten worden van lekker broodje knakworst of gehaktbal.Posted @ 27-01-2008 / 10.00 uur

Oude kleding

Op vrijdag 25 januari is de oude kleding weer opgehaald. In twee maand tijd is het ons gelukt toch 400 kilo bij elkaar te verzamelen. Vooral dankzij de grote inzet van Martijn Biemans hebben dit gewicht bijeen weten te sprokkelen.

Uiteraard gaat deze actie gewoon door en kun je je oude kleding e.d. in het clubgebouw achterlaten of onder de carport van J.S. Bachstraat 3 zetten.Posted @ 20-01-2008 / 20.30 uur

Louis van der Walle 50 jaar lid

PERSBERICHT

Zondag 20 januari hield muziekvereniging Kunst & Strijd een nieuwjaarsconcert in de gezellige atmosfeer van Café 't Raedthuys in Losser.
.....
.....

Speciale aandacht ging tijdens dit concert uit naar voorzitter Louis van der Walle.
Uit handen van de heer Haarman, KNFM-voorzitter afdeling Overijssel, ontving Louis van der Walle namens Kunst & Strijd een KNFM-speld met oorkonde en een dinerbon, voor zijn 50-jarig lidmaatschap van de vereniging.

Velen kennen de vereniging niet anders dan met Louis van der Walle als boegbeeld. Louis is dan ook al meer dan 25 jaar voorzitter en al ruim 40 jaar bestuurslid. Daarvoor is hem door de vereniging enkele jaren geleden een serenade en feestavond aangeboden, maar dit jaar viert Louis van der Walle zijn 50-jarig lidmaatschap van de vereniging. In deze 50 jaar heeft Louis met de vereniging vele hoogte- en dieptepunten meegemaakt.

Als zoon van medeoprichter Bonne van der Walle werd muziek maken Louis met de paplepel ingegoten. Op negenjarige leeftijd werd Louis lid en raakte al snel betrokken bij allerlei nevenactiviteiten rondom de vereniging. Als jongeman trad Louis toe tot het bestuur en een aantal jaren later was hij al penningmeester. In de periode, eind jaren '60 begin jaren '70, maakte Kunst en Strijd een moeilijke periode door. Het aantal leden was minimaal en het 50-jarig jubileum van de club in 1975 werd getekend door gebrek aan repetitieruimte.
In 1980, rond zijn 32e verjaardag, wordt Louis tijdens de ledenvergadering gekozen tot voorzitter. In dat jaar vinden ook de voorbereidingen plaats voor het nieuwe clubgebouw. In eerste instantie in samenwerking met zustervereniging "De Tukkers", maar uiteindelijk wordt er apart gebouwd. Beide verenigingen worden echter wel buren op de locatie nabij sporthal "De Fakkel".

Na twintig jaar niet te hebben deelgenomen aan een concours, wordt in 1985 weer deelgenomen aan een KNF- (nu KNFM) concours. K&S behaalt een eerste prijs en promoveert naar de eerste afdeling (nu 4 e divisie). Vijf jaar later, in 1990, behaalt K&S wederom een eerste prijs en promoveert het naar de afdeling uitmuntendheid (3e divisie).

Vanaf deze periode gaat het de vereniging voor de wind. In 1995, tijdens het concours in Zelhem promoveert K&S, na weer een eerste prijs, naar de ere-afdeling (2 e divisie). De klap op de vuurpijl volgt een jaar later als K&S Nationaal kampioen in de middenklasse sectie harmonie wordt tijdens het KNF-topconcours in Arnhem. Het gevolg van dit succes is de uitnodiging tot deelname aan het Europees concours CISM in Aix-les-Bains (Frankrijk). Een concours waar K&S niet streed om de medailles, maar wel veel ervaring op deed.

Parallel aan deze periode liepen de plannen van de gemeente Losser: na amper 15 jaar in het clubgebouw te hebben gezeten werd de club vriendelijk doch dringend verzocht te verhuizen. In 1998 belandde K&S op de huidige locatie aan de Bookholtlaan. Wederom naast "De Tukkers" die korte tijd daarvoor bezit hadden genomen van het oude buitenzwembad.

Door alle activiteiten rondom het 75e jubileum in 2000 was er geen tijd meer deel te nemen aan een concours. Dit had als gevolg dat de vereniging een afdeling terug werd gezet. In 2003 werd deelgenomen aan het KNFMoncours in het muziekcentrum van Enschede. Een eerste prijs en prolongatie in de 3e divisie was de nette prestatie. Deze prestatie vond plaats onder leiding van dirigent Edwin Küpers die in 2000 de dirigent Piet Haitjema had opgevolgd, welke maar liefst 40 jaar de vereniging had geleid.

Na een periode van diverse dirigenten, staat de vereniging sinds eind 2007 onder de bezielende leiding van dirigent (en tevens oud-lid van de vereniging) Frank Uuldriks, waarmee de vereniging een basis voor een lange gezamenlijke toekomst hoopt te hebben gelegd.

Voor Louis van der Walle zijn alle hoogte- en dieptepunten in de afgelopen 50 jaar geen reden tot stoppen geweest, dus een huldiging voor zijn 50-jarig lidmaatschap was dan ook zeer terecht. De vereniging hoopt nog lange tijd van Louis te kunnen genieten.
Posted @ 20-01-2008 / 20.00 uur

Nieuwjaarsconcert 2008

Omdat het vorig jaar zo goed beviel en vooral omdat het zo informeel was, werdt ook het nieuwjaarsconcert 2008 in café 't Raedthuys gehouden.
Alle onderdelen van de muziekvereniging gaven acte de présence op zondagochten 20 januari: het A-orkest, het B-orkest, de blokfluitleden en die muzikanten die op dit moment alleen les aan de muziekschool hebben. Laatste genoemde groep zijn de leden die de blokfluit ontgroeid zijn en bijna rijp zijn voor toetreding in het B-orkest.

Het B-orkest startte het concert. Nummers als "Wannabe" van de Spice Girls, "You can leave your hat on" van Joe Cocker en een medley van Elvis Presley passeerden de revue. Daarna volgde optredens van de diverse blokfluiters. De leden van het A-orkest en de muziekschool-gangers voegden zich daarna tot de groep en met z'n allen werd "Girl" van Anouk gespeeld. Daarna ging het A-orkest zelfstandig verder en werden nummers als de "Lyric Waltz", "Instant Concert" en "Rossini's Birthday PartY" gespeeld. Zoals het een echt nieuwjaarsconcert beaamd werd afgesloten met de "Rettekkedetzki Mars", de Radetzky Mars dus.

Als met al een gezellig ochtend en de kop van 2008 is er af.
Klik hier of op de foto voor een fotoverslag.
Posted @ 16-01-2008 / 22.00 uur

Bloembollenactie: voorjaar 2008

Ondertussen net zo traditioneel als de oliebollen is de bloembollenactie. Ook dit voorjaar kun je ze weer bestellen. Zoals je van ons gewend bent is er weer een ruime keus. Deze week ontvangen onze leden de kleurrijke folder. Benader hun dus voor al dit moois! Voor onze leden: mocht je door de bestellijsten heen zijn, dan kun je 'm hier downloaden.
Posted @ 30-12-2007 / 22.00 uur

Oliebollen- & Kniepertjesactie

Traditioneel op de één na laatste dag van het jaar bakt K&S haar oliebollen. Sinds vorig jaar zijn daar ook de kniepertjes bij gekomen. De kniepertjes zijn de laatste weken al gebakken bij de families Wullink en Uuldriks. De oliebollen dus op zondag 30 december.

De bikkels Alwin Wullink, Jan Posthumus en Louis van der Walle begonnen al om 7 uur. Naar mate de ochtend verstreek kwam er steeds meer versterking. Rond 13 uur vonden de eerste bestellingen hun weg naar de klanten. Ruim 3 uur later was alles weggebracht en opgeruimd.

Alle bakkers en rondbrengers worden hartelijk bedankt voor hun inzet.
Klik hier voor de fotoreportage.Posted @ 26-12-2007 / 9.30 uur

Website facelift

Een nieuw jaar en een nieuwe dirigent, een goed moment om de website te 'faceliften'.
De echte reden is dat een aantal foto's, die voor actueel moesten doorgaan, behoorlijk gedateerd werden. Daarnaast werd het onderhouden van de website een steeds complexere opgave en was het limiet van de webruimte ongeveer bereikt.

Dus geen rigoreuze wijzigingen. Het archief, voornamelijk het foto-album, is opgeschoond. Het navigeren door de website is gebruikersvriendelijker geworden en met het toevoegen van wat nieuwe foto's en een nieuwe header ziet het er toch snel al weer anders uit. Veel plezier bij versie 2.2 van de K&S-website!

Mocht je tips, suggesties en op- of aanmerkingen hebben; mail dan even naar de webmaster (Steven Uuldriks) .