Archief 2007

Posted @ 16-12-2007 / 22.00 uur

Christmas Fair

Met temperaturen waarbij het kwik nauwelijks boven het vriespunt kwam heeft het samengevoegde A- en B-orkest op zondagmiddag 16 december een leuk concertje gegeven.

Lekker fris maar wel gezellig!


Posted @ 16-12-2007 / 22.00 uur

Nieuwe dirigent

Tijdens de jaarvergadering hebben de leden zich uitgesproken voor het dirigentschap van het A-orkest door Frank Uuldriks. Het bestuur en Frank zijn zaterdag 15 december tot een akkoord gekomen en Frank is per direct de dirigent van K&S. Nadat Frank al jaren het B-orkest dirigeert is daar nu dus het A-orkest aan toegevoegd.
Voor K&S een ideale oplossing, omdat, ten eerste, de B-orkestleden niet meer hoeven te wennen aan een nieuw gezicht zodra ze doorstromen naar het A-orkest. Ten tweede staat er weer een dirigent voor het A-orkest die weet wat K&S wil.

Wij wensen Frank veel succes in zijn nieuwe functie.Posted @ 16-12-2007 / 22.00 uur

Kerstmiddag

Op zaterdagmiddag 15 december vond de kerstmiddag in het clubgebouw plaats. Onder leiding van dirigent Frank Uuldriks trapte het B-orkest af. Daarna wisselden verschillende blokfluit- en andere groepen elkaar af. Na afloop was er gelegenheid voor iedereen om een muziekinstrument uit te proberen.

Klik op de foto voor een fotoverslag van deze geslaagde middag!


Posted @ 08-12-2007 / 20.00 uur

Brainstorm + jaarvergadering

Op zaterdagmiddag 8 december vond de jaarvergadering plaats. Nieuw voor K&S was dat voor de vergadering een brainstormsessie werd gehouden.
Omdat de rondvraag van de jaarvergadering vaak eindigde in een vorm van een brainstormsessie, werd het tijd dit eens een keer goed op te pakken. Thema's als de repetitiedag, het inkleuren van het jaarprogramma en de concerten werden tijdens deze sessie behandeld.

K&S kan terug kijken op een geslaagde middag.Posted @ 06-12-2007 / 20.00 uur

In memoriam: Jan Kist

Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat onze oud-muzikant, oud-voorzitter en ere-lid Jan Kist is overleden.

Jan was bijna 80 jaar lid van onze muziekvereniging en is naast orkestlid jarenlang voorzitter geweest. Met zijn overlijden verliest Kunst & Strijd een man waar de vereniging veel aan heeft te danken.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen, klein- en achterkleinkinderen veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.Posted @ 03-12-2007 / 21.00 uur

Najaarsconcert Jacob de Haan + popmuziek

In een goed gevulde Rabozaal van muziekschool De Sleutel vond zaterdag 1 december het najaarsconcert van muziekvereniging Kunst & Strijd plaats.
Het concert stond in het teken van popmuziek. Voor de pauze stonden echter werken van de wereldberoemde componist Jacob de Haan op het programma. Onder leiding van dirigent Frank Uuldriks nam het A-orkest het publiek mee door de werken Ammerland, La Storia, Oregon en Variazioni in Blue. De klanken van een harmonieorkest kwamen hiermee uitermate goed tot hun recht.

Na de pauze stond het thema popmuziek centraal. Het orkest had zich in een fris tenue gehesen en de opstelling van het orkest was gewijzigd. Nummers van Simon and Garfunkel, The Eagles en The Liverpool Sound Collection passeerden de revue. Bij Sinatra in Concert was een rol weggelegd voor Louis van der Walle, die hier als zanger optrad. Voor het nummer Girl van popster Anouk kreeg het A-orkest ondersteuning van de blokfluitgroep en jeugdleden die nog niet in het A-orkest zitten. Zelfs de leden die nog maar enkele maanden les hebben aan de muziekschool, hebben succesvol meegedaan!

Op een concertavond als deze, kan uiteraard het nummer Music van John Miles niet ontbreken. Met Rianne Damhuis als zangeres vormde dit nummer het officiële slot van het concert. Als toegift volgden nog de klanken van de band Wham en met ieders eigen (jeugd)herinnering kon het aanwezige publiek nagenietend van de avond naar huis.

Klik op de foto voor een klein fotoverslag!!Posted @ 25-11-2007 / 20.00 uur

Hoor wie klopt daar kinderen....?

Sinterklaas natuurlijk! Wie anders?
Op vrijdagavond 23 november bracht onze Spaanse vriend met een tweetal pietermannen een bezoek aan K&S. Voordat hij arriveerde hadden de kinderen een film gekeken, een spannende stoelendans gedaan en zich de longen uit hun lijf gezongen. Dat waardeerde de Sint heel erg!

Daarnaast heeft ongeveer elk kind een liedje voor de Sint gezongen of is er een serenade op de blokfluit gebracht. Het was duidelijk: de goedheilig man bevond zich in een muzikaal gezelschap.

Iedereen heeft cadeautjes en snoepgoed gekregen. Uiteraard nam Sinterklaas afscheid van de groep onder begeleiding van het welbekende 'Dag Sinterklaasje'. Een super-geslaagde avond!

P.S. Klik op de foto voor een fotoverslag. Voor iedereen die interesse heeft zijn de foto's in de originele staat na te sturen per mail.Posted @ 17-11-2007 / 22.00 uur

Foutje in de Voetnoot

In de Voetnoot van november is een foutje geslopen. De juiste tijden voor 1 december zijn:
- 15.45 uur: Generale repetitie A-orkest
- 16.15 uur: Generale repetitie alle leden (gezamenlijk stuk)
- 17.00 uur: einde repetitie
- 19.00 uur: leden aanwezig
- 19.30 uur: aanvang concert
Alle activiteiten vinden plaats in de muziekschool!Posted @ 15-11-2007 / 20.00 uur

Kledingactie

Op donderdagochtend 15 november is de verzamelde lading oude kleding weer opgehaald.
Score: 715 kilo!

De jacht op de volgende bulk is geopend.....

Posted @ 06-11-2007 / 23.00 uur

Feestavond

Op zaterdag 3 november vond de feestavond plaats. Direct na de repetitie van het A-orkest is men vertrokken naar de Chinees in De Lutte. Het buffet smaakte prima en menigeen heeft vaker opgeschept.

Vervolgens is de karavaan naar Bowling Enschede (bij Cinestar) gereden. Met stevige discomuziek op de achtergrond werden hier de nodige 'strikes' en 'spares' gegooid.

Al met al een relaxte en gezellige avond!Posted @ 06-11-2007 / 23.00 uur

Dirigentenwissel

Sinds maart 2006 was Martijn Linderhof dirigent van het A-orkest. Sindsdien zijn diverse gesprekken geweest over de manier waarop werd omgegaan met zakelijke afspraken. Dit heeft in oktober geleid tot opzegging van de samenwerking.
Frank Uuldriks is voorlopig bereid gevonden de werkzaamheden over te nemen. Samen met hem wordt hard gewerkt aan het najaarsconcert. Daarna wordt gezocht naar een structurele oplossing.Posted @ 19-09-2007 / 21.30 uur

Kamp 2007

In het weekend van 14 tot en met 16 september is de jeugd van K&S weer op kamp geweest.
Net als vorig jaar werd de omgeving van Elbergen (D) "onveilig" gemaakt. 's Nacht slapen in een legertent en overdag druk met spelletjes, knutselen, zingen en, uiteraard, muziekmaken.

Hoewel de nachten kort en best fris waren, was iederen het er over eens dat het hartstikke leuk was! Het concert op de kermis van Elbergen was ook erg geslaagd.

Klik hier of op de foto hiernaast voor een fotoverslag.


Posted @ 11-08-2007 / 18.00 uur

Zomerschoonmaak

Wat moet je doen op de zaterdag als je geen K&S-activiteit hebt?
Dan zoek je het werk maar op.

Deze zomer hebben een aantal K&S-leden het clubgehouw grondig schoongemaakt. De gordijnen zijn gewassen en gestreken, de spinnerag is zo veel mogelijk verwijderd, de keuken is grondig gesopt en de diverse lokalen zijn opnieuw geordend. Binnenkort wordt de vloer nog weer geboend en dan staat het gebouw er weer keurig bij.

Bij deze worden alle vrijwilligers bedankt voor hun inzet!


Posted @ 04-08-2007 / 13.30 uur

Kindje voor Mendy & Jeroen

Mendy ten Veen en Jeroen Busscher hebben een zoon gekregen: Mart!!

Klik hier voor het geboortekaartje.
(Op hun Hyves-site hebben de kersverse ouders diverse foto's staan!)

Posted @ 07-07-2007 / 21.30 uur

ZomerBBQ

Zo, seizoen 2006-2007 zit er op!
Met een klein concertje in het clubgebouw door de blokfluitgroep en het B-orkest werden de laatste muzikale activiteiten van het seizoen afgerond. Daarna was het tijd voor de, inmiddels traditionele, zomerbarbecue ter afsluiting van het seizoen. Het weer werkte voor de verandering eens goed mee, waardoor iedereen flink heeft genoten. Uiteraard werden de buiken en buikjes goed gevuld.

Klik op de foto hiernaast voor een fotoverslag van de zomerbarbecue.


Posted @ 07-07-2007 / 7.07 uur

Filmpjes

Er zijn weer filmpjes van K&S beschikbaar!!
'Lord Tullamore', 'Robbie Williams Medley' en de 'Marco Borsato Medley' zijn te bekijken via het knopje 'media' en vervolgens klikken op het geluid- & filmdeel.

De films zijn geplaatst op www.youtube.com!


Posted @ 02-07-2007 / 13.00 uur

Drukke zaterdag

Op zaterdag 30 juni was K&S op meerdere fronten actief!
Vanaf een uur of drie speelden de blokfluitgroep en de beide orkesten op het Martinusplein. Hier en daar vielen een paar verdwaalde regendruppels. Vervelender was de wind die geregeld een lessenaar met bladmuziek omver waaide. Daarnaast viel de publieke belangstelling nogal tegen. De aanwezigheid van de aanhang (opa's, oma's, vaders en moeders) van de blokfluiters was weer ouderwets goed.

Vanaf half acht, 's avonds, speelde het A-orkest in de muziekkoepel van Overdinkel. Gelukkig kwam hier meer volk op af. Rond 21 uur zat het concertje er op en breekt voor het A-orkest de vakantieperiode aan.


Posted @ 30-06-2007 / 11.00 uur

BBQ (oud papier)

Als dank richting de harde kern oud-papier-ophalers biedt K&S deze groep jaarlijks een barbecue aan.
Vrijdag 29 juni vond deze plaats bij Louis en Meta. Alwin, Jan, Michael, Chris, Richard, Jeroen, Mendy, Joris, Danny, Frans, Rianne, Louis en Steven hebben heerlijk gebarbecued en een gezellige avond gehad.
De catering werd verzorgd door slagerij Busscher.


Posted @ 23-06-2007 / 21.30 uur

Opendag Muziekschool

De Losserse muziekschool "De Sleutel" hield op zaterdag 23 juni open dag. Een moment waarop K&S zich uiteraard ook dient te laten zien.
Met een tafel waarop allerlei K&S-informatie was uitgestald, vier man (lees: vrouw, want Mendy, Nienke, Anne & Sanne zijn alles behalve mannelijk) die mondeling informatie verschaften en een optreden van het B-orkest heeft K&S zich goed laten zien.

Resultaat van de dag: een nieuw lid!


Posted @ 17-06-07 / 20.00 uur

Inhalen Vierdaagse Losser

Net als voorgaande jaren heeft K&S de Losserse avondvierdaagse deelnemers ingehaald.
Op zaterdag 16 juni, onder het genot van goed wandelweer, liep K&S op kop in de stoet richting het centrum van Losser.
De marcheerrepetitie van een aantal weken geleden heeft duidelijk positieve invloed gehad op de kwaliteit van het marcheren. Hoewel K&S geen showorkest is, liep het op de rechte stukken kaarsrecht en werden de bochten ook strak genomen.

Met slechts enkele afmeldingen heeft K&S zich op een positieve manier laten zien.
(K&S was daarnaast errug blij dat Frans ten Veen, op bes-bas, weer mee liep!!)


Posted @ 02-06-07 / 20.00 uur

Open dag

Op zaterdag 2 juni was het mogelijk bij K&S achter de schermen te kijken. Door middel van de open dag liet K&S zien wat zij te bieden heeft.
Geen concert, maar gewoon een openbare repetitie van het A- en B-orkest, beiden geleid door Frank Uuldriks, met aanvulling van de diverse blokfluitleden onder leiding van Rianne Damhuis en Mendy ten Veen.
Tussen de bedrijven door kregen de blokfluitleden de kans om kennis op te doen van de diverse instrumenten van het orkest. Hier werd volop gebruik van gemaakt en leverde leuke en spontane momenten op.

De open dag was een geslaagde dag.


Posted @ 28-05-07 / 21.15 uur

Sonntags um 3

Op zondag 27 mei (Eerste Pinksterdag) heeft het A-orkest opgetreden in het centrum van Gronau (D). In het kader van een zomerprogramma wordt er bij cafe/restaurant Le Plateau iedere zondag van 15 uur tot 17.30 uur een concert georganiseerd.

Het was lang onzeker of het concert doorging, maar uiteindelijk bleken de weergoden K&S gunstig gezind. Helaas was de publieke belangstelling, nummeriek gezien, bedroefend. Maar.... die mensen die aanwezig waren hebben, afgaand op reacties die we na de tijd ontvingen, super genoten.

K&S heeft zich wederom goed laten horen!


Posted @ 24-05-07 / 23.15 uur

Sponsoraktie Van Marle

De Plus Supermarkt in Losser heeft de afgelopen maanden een sponsoraktie georganiseerd waar ook K&S aan deelnam. Voor elk tientje dat aan artikelen door een klant werd gekocht, kreeg deze een muntje ter waarde van 10 eurocent. Dit muntje kon dan in een collectebus van een van de deelnemende organisaties (goede doelen en verenigingen) worden gedeponeerd.

De actie is vorige maand afgerond en heeft K&S ruim 70 euro opgeleverd. Je hebt 't of je hebt 't niet. Op donderdag 24 mei heeft een afvaardiging van het bestuur tijdens de uitreiking de cheque uit handen van de familie Van Marle in ontvangst genomen.

Bij deze wordt Plus Van Marle en haar klanten die de muntjes in de K&S-bus hebben gedeponeerd hartelijk bedankt!


Posted @ 17-05-07 / 22.30 uur

Hemelvaart

Tijdens Koninginnedag werd K&S door de Doare Trappers gevraagd mee te doen aan de Doare Trap Dag op Hemelvaartsdag. Een groepje bestaande uit Frank, Anne, Sanne, Marieke, Rianne, Lotte, Bart, Ada, Steven en Loes (als oud K&S'er) hadden zich opgegeven.

Aan deze fietsdag was ook nog een kleine wedstrijd gekoppeld. Tijdens en na de fietstocht moesten enkele opdrachten vervuld en vragen beantwoord worden. Met gepaste trots mag gemeld worden dat K&S zich, net zoals met Koninginnedag, wederom van de goede kant heeft laten zien: de eerste prijs is door K&S gewonnen.
De eerste prijs is een excursie bij de Grolsche Bierbrouwerij! Da's niet mis.

Klik op de foto voor een fotoverslag.


Posted @ 14-05-07 / 22.30 uur

Trio-Concert

Moederdag 2007 zal de geschiedenisboeken in gaan als de dag waarop het A-orkest deelnam aan het Trio-Concert in Ahaus (D).

De drie orkesten die onze dirigent, Martijn Linderhof, dirigeert hielden een gezamelijk concert. Als eerste was het orkest uit Fleringen aan de beurt. Daarna volgde K&S (met "Persis", "Sword against the sea" en "Fiesta cu tres banda") en het laatste orkest was het orkest uit Graess (D). Hierna werden de drie orkesten samengevoegd tot een groot orkest van zo'n 100 personen. Gezamelijk werden de nummers "Ross Roy", "Arsenal" en "Time to say goodbye" (met o.a. onze zangeres Rianne Damhuis) ten gehore gebracht.
Na afloop was er een samenzijn in de "Kleine Himmel", het dorpscafe van Graess. Dit was zeer gezellig.

Hieronder een aantal mp3'tjes met opnames van de dag:
- Persis (7,18 Mb)
- Fiesta Cu Tres Banda (6,51 Mb)
- Time to say goodbye (3,55 Mb)

De dag van het Trio-Concert was zeer geslaagd en een vervolg is zeer welkom. Deze komt er ook! Namelijk in 2008 in Losser.


Posted @ 06-05-07 / 15.00 uur

You Tube (deel 2)

Vanwege de vele tips die de redactie van deze website heeft ontvangen is besloten een aparte "YouTube-hoekje" te openen.
Via het knopje "YouTube" (hoe verrassend) hier links in het navigatie-deel kun je er komen.

Weet je ook nog filmpjes die de moeite waard zijn voor de K&S-website. Laat het dan even weten en mail de redactie.


Posted @ 05-05-07 / 14.30 uur

Bloembollenactie

Op zaterdag 5 mei werd de voorjaars-bloembollen-actie gehouden. Nu het échte werk!

Een deel van de activiteiten- & ledenwerfcommissie heeft de bloembollen rondgebracht. Zoals reeds in de Voetnoot van mei vermeld levert deze, betrekkelijk eenvoudige, actie toch een leuk zakcentje op.


Posted @ 05-05-07 / 14.30 uur

4 mei: dodenherdenking

Onze drummers Michael en Chris Wijering hebben vrijdag 4 mei tijdens de dodenherdenking de stille trom gespeeld.

De verschillende Losserse muziekverenigingen rouleren de taken voor wat betreft het leveren van de muzikale onderdelen. Namelijke de drummers (voor de stille trom), de trompettist (voor de Taptoe / Last Post) en het orkest (voor de koralen en het Wilhelmus). Dit jaar vielen onze drummers dus in de "prijzen".

The Wijering-Brothers did a good job!


Posted @ 30-04-07 / 22.30 uur

Koninginnedag 2007: Zeskamp Losser

Na een aantal jaren afwezigheid heeft K&S dit jaar weer eens meegedaan aan de Zeskamp, georganiseerd door het Oranje Comité Losser. We kunnen er kort en lang over praten / schrijven, maar dat we doen dus alleen kort: K&S heeft de eerste prijs gewonnen!!!!

Klik op het speciaal ontworpen logo voor het fotoverslag van deze supergezellige dag.


Posted @ 26-04-07 / 12.00 uur

You Tube (deel 1)

Velen zullen het al kennen: www.youtube.com Een website waar je allerlei filmpjes kunt vinden en ook zelf op kunt zetten. Er is echt van alles op te vinden!!!

Dit is een filmpje van het wereldberoemde brassquintet Canadian Brass.

Weet je ook nog filmpjes die de moeite waard zijn voor de K&S-website. Laat het dan even weten en mail de redactie.


Posted @ 19-04-07 / 21.00 uur

Kledingactie

Op donderdag 19 april is de lading oude kleding weer opgehaald bij familie Uuldriks.
Het resultaat: 235 kilo!
De kledingactie stopt uiteraard niet. Nieuwe oude kleding (?) blijft welkom.


Posted @ 19-04-07 / 15.30 uur

Oud papier

De meesten weten het wel: maandelijks verzamelt K&S oud papier om de clubkas te spekken.

Helaas bestaat het groepje oud-papier-verzamelaars uit een kleine harde kern. (Bijna de helft van deze kern is niet eens lid van K&S.) Bij deze een oproep aan iedereen, voornamelijk de K&S'ers: Help elke tweede woensdagavond van de maand!!!
De club kan niet zonder de inkomsten en het is nog gezellig ook!!! (zie de foto's hiernaast)

De harde kern niet-K&S-leden bestaat uit: Jeroen, Danny, Joris, Martijn en Pa Peters (Sorry, ik vergeet de naam steeds. SU)


Posted @ 01-04-2007 / 22.30 uur

Feestavond 2007

Zaterdag 31 maart vond de jaarlijkse feestavond plaats. Deze keer geen spetterende disco, karaoke of iets anders voor de oudere(n) (jeugd), maar een programma gericht op de jongste leden van K&S.

Vrij vlot na de wekelijkse repetities begon het programma met een speurtocht die de ruim 30 speurders via de Denekamperdijk, de Gilderhauserweg naar de Zandbergen leidde. Onderweg moesten vele vragen beantwoord worden. In de Zandbergen was het tijd voor een korte pauze om vervolgens, door het bos, uit te komen op de Ravenhorsterweg en via en aantal wandel- en fietspaadjes op het Erve Kraesgenberg te komen en uiteindelijk weer terug bij het clubgebouw te komen.
Daar had zich de kok van Pannenkoekenservice reeds geprepareed voor een heet avondje pannenkoeken bakken. De grote en kleine buiken werden volgegeten, waarna de allerjongsten door de ouders werden opgehaald en de overige leden historisch filmmateriaal over K&S bekeken.

Al met al een zeer gezellige en relaxte avond, zonder te veel poeha. Keep it simple!!

Uiteraard zijn er ook foto's geschoten. Deze zijn te bewonderen in het fotoalbum.


Posted @ 04-04-07 / 22.30 uur

Mededeling: Tweede Paasdag

Vanwege te veel afmeldingen is besloten de traditionele muzikale rondgang op Tweede Paasdag (9 april) te laten vervallen.


Posted @ 22-03-2007 / 9.00 uur

Koninginnedag

Het Oranje Comité organiseert op Koninginnedag een zeskamp in het centrum van Losser.

Daaraan kan K&S ook meedoen. We hebben een team nodig van 6 personen van 14 jaar of ouder, waarvan één persoon captain is. Naast die 6 deelnemers, kunnen we natuurlijk supporters gebruiken. Heb je zin om mee te doen? Geef je dan zo snel mogelijk – uiterlijk zaterdag 24 maart - op bij Ada Uuldriks, zodat we een team kunnen samenstellen!


Posted @ 21-03-2007 / 13.00 uur

Bloembollenactie (voorjaar)

Alle leden hebben ondertussen de bestellijsten en folders voor de bloembollenactie weer ontvangen. Nu de voorjaars-versie.
Geen (grote) tuin? Geen probleem, er zijn genoeg bollensoorten die prima in potten kunnen worden geplant of in bakken aan de muur of het balkon kunnen hangen. Ook kun je natuurlijk bollen cadeau geven!

Je kunt zelf een bestelformulier invullen, maar denk ook aan familie, vrienden, bekenden, collega’s, buren en verder iedereen die belangstelling heeft.

30% van de opbrengst is voor de vereniging, dus als we de actie goed aanpakken kan dat een leuk bedrag opleveren. Betaling van de bloembollen dient plaats te vinden bij bestelling.

Bestellijsten kunnen, samen met het geld, tot uiterlijk 21 april 2007 worden ingeleverd.
De bestellingen worden op zaterdag 5 mei 2007 tussen 11.00 – 12.00 uur bij de klanten thuisbezorgd.


Posted @ 18-03-2007 / 12.00 uur

Feestavond 2007

Alle leden hebben de uitnodiging ontvangen voor de feestavond. Een avond waarbij de activiteiten- en ledenwerfcommissie een speurtocht organiseert, waarna aansluitend (onbeperkt) pannenkoeken worden gegeten. Na het eten van de pannenkoeken (rond 21.00 uur) kan er worden nageborreld en met oud videomateriaal oude herinneringen en sterke verhalen opgehaald worden.

Heb je je nog niet opgegeven? Doe dat dan zo snel mogelijk, want tot uiterlijk 24 maart kun je je (met je partner, vriendje of vriendinnetje) nog aanmelden. Klik hier voor meer informatie.


Posted @ 15-03-2007 / 9.00 uur

Post-Carnaval

Carnaval zit er al weer een tijdje op. Toch heeft dit narrenfestival behoorlijk sporen achter gelaten bij K&S. De foto links geeft aan hoe moeilijk Chris het heeft de gedachten er tijdens de eerste repetitie na carnaval bij te houden. Een gevecht tegen de Man-Met-De-Hamer.

De andere foto toont een zeer vrolijke Peter Hindriks. Enige uitleg is op de plaats: Peter had zojuist zijn saxofoon ondersteboven gehouden en daar viel vervolgens een halve emmer met confetti uit..... Het gevolg was dat het hele orkest in een deuk lag.


Posted @ 18-02-2007 / 20.00 uur

Carnaval 2007 - Optocht Gronau (D)

Carnavalszondag is voor K&S traditioneel de dag dat de optocht in Gronau wordt gelopen. Zo ook dit jaar. Om 13 uur zijn we vanaf het clubgebouw vertrokken en als nummer 19 van de optocht zaten we mooi voorin.

Hoewel het niet zo'n mooi lenteweer zoals gisteren was, was het ook deze dag weer erg aangenaam. Veel volk langs de weg, de nodige "Helau's" ontvangen en verzonden, een optocht waar redelijk de vaart in zat en een orkest in een goede bezetting. Om 16 uur waren we al over!! Dat is ook wel eens anders geweest.

K&S heeft zich dit jaar tijdens de carnavalsoptochten weer van de goede kant laten zien en horen.


Posted @ 18-02-2007 / 10.00 uur

Carnaval 2007 - Optocht Losser

De carnavalsoptocht 2007 in Losser kenmerkte zich door zeldzaam hoge temperaturen: het was namelijk ruim boven de 10 graden celsius.
K&S had dit jaar startnummer 78 en dat betekende dat we behoorlijk aan het eind van de optocht zaten. Met als gevolg dat we na anderhalf uur wachten, een paar meter lopen en weer wachten pas over de startlijn gingen.....
De optocht duurde dan ook erg lang. Gelukkig bleef het, vanwege het heerlijke weer, erg aangenaam en bleef het humeur opperbest. Om 17.00 uur waren we dan toch eindelijk over.

De foto's van de optocht zijn in het fotoalbum te bewonderen.


Posted @ 07-02-2007 / 21.00 uur

Optredens

Afgelopen week heeft ieder lid een brief ontvangen met een lijst van de concerten voor de komende maanden. Er zijn behoorlijk wat concerten gepland. (zie: agenda)

Noteer deze data in je eigen agenda, want de inzet is hard nodig om tot mooie prestaties te komen.


Posted @ 02-02-2007 / 20.00 uur

Oude kleding

Vanochtend is er weer oude kleding opgehaald: 310 kilo!

Wel een beetje minder, maar dat komt omdat de inlevertermijn (vanwege ruimtegebrek) wat korter was. We zijn dus weer dik tevreden.


Posted @ 26-01-2007 / 20.30 uur

Oude kleding

De volgende actie van de activiteitencommissie staat alweer op het programma. Op vrijdag 2 februari wordt de tot dan toe verzamelde zakken met oude kleding weer opgehaald.
Heb je dus nog kleding liggen: breng het naar de J.S. Bachstraat 3 of zet het tijdens de lessen / repetities in ons clubgebouw neer.

Naast oude kleding zijn (samengebonden) schoenen, zachte knuffelbeesten en huishoudtextiel (zoals handdoeken, washandjes, tafellakens, dekens en overtrekken van dekbedden en kussens) ook van harte welkom.
Alvast bedankt voor de medewerking!


Posted @ 21-01-2007 / 15.30 uur

Nieuwjaarsconcert 2007

Op zondagochtend 21 januari werd het nieuwjaarsconcert in café
't Raedthuys gehouden. Dit was voor K&S iets nieuws. De laatste jaren werden immers alleen eigen concerten gegeven in het clubgebouw, in de kerk of in de muziekschool. Maar de café-sfeer deed zeer informeel en gezellig aan. Daarbij was er grote publieke belangstelling, waardoor het geheel een knus, maar vooral, warm karakter kreeg.

Om 11.00 uur beet het B-orkest, o.l.v. Frank Uuldriks, het spits af met een Doe Maar Medley (volgens Rianne Damhuis "Doe maar met Lee") en kreeg daarmee vanaf maat één het publiek op haar hand. Daarna volgden "Lemon tree" en een Hitmix van K3. Gegarandeerd succes met een halve "zaal" vol met K3-fan's. Deze fans (lees: blokfluitleden) waren daarna aan de beurt. In eerste instantie samen met het B-orkest (Railway Traffic) en daarna, o.l.v. Mendy ten Veen en Rianne Damhuis, in diverse solistische samenstellingen.

O.l.v. Martijn Linderhof bracht het A-orkest achtereenvolgens "Arsenal, "Egyptischer Marsch", "Swing when you're winning (Robbie Williams)", "Gruss an die Hoch- und Deutschmeister" (een wals-medley), "Welthits aus Italien" en ten slotte, uiteraard, de "Radetzky Mars".
K&S heeft zich vandaag van een commerciële kant laten zien. En dat was zeker niet de verkeerde kant!

Klik hier voor de fotoreportage.
Posted @ 30-12-2006 / 18.30 uur

Allerlaatste activiteit 2006: de oliebollenactie

Op de één na laatste dag van het jaar vindt de traditionele laatste activiteit, georganiseerd door de activiteitencommissie, van K&S plaats. Het was weer tijd voor de oliebollenactie.
Nieuw dit jaar was dat ook nieuwjaarsrolletjes (ook wel: kniepertjes) verkocht werden. De krenten- en oliebollenafzet was iets hoger dan vorig jaar en met de toevoeging van de kniepertjes mag gesteld worden dat de actie dit jaar als zeer geslaagd beschouwd mag worden.

Om 7.00 uur waren Louis, Jan en Steven aanwezig voor de voorbereidingen. Rond een uur of half elf waren Michael, Danny, Berthilde en Meta aanwezig voor de morele ondersteuning en de voorbereidingen voor het verpakken van de bollen. Aan de kniepertjes hoefde geen aandacht meer besteed te worden, omdat Alwin, Ada en Willy (Alwins en Ada's moeder) deze allemaal al gebakken hadden. Vanaf half één werden de eerste bestellingen rondgebracht, vanaf half twee ook met Ada, en rond vier uur was alles de deur uit.

Een bedankje naar alle personen die zich hebben ingezet voor deze actie!!


Posted @ 22-12-2006 / 22.30 uur

Voorbereidingen voor 2007

Vandaag heeft de laatste muzikale activiteit van K&S plaatsgevonden. Namelijk de wekelijkse repetities van het A- en B-orkest. Helaas was de orkestbezetting vanwege vakanties, ziektes en andere omstandigheden niet bijster sterk. Kan gebeuren....

Volgende week zaterdag 30 december houdt K&S haar laatste activiteit: de traditionele oliebollenactie.
De bestellingen worden op dit moment geïnventariseerd en het lijkt er op dat we een recordomzet tegemoet kunnen zien. (Bij deze wordt iedereen opgeroepen mee te helpen!)

De website is inmiddels geprepareerd voor het komende jaar. Mocht je nog geïnteresseerd zijn in het nieuws van de afgelopen jaren, dan kun je deze hieronder vinden. Hopelijk is de redactie ook komend jaar in staat de website actueel te houden. We doen in ieder geval ons best!

En dan rest ons nog te eindigen met:prettige feestdagen en een gelukkig 2007!!!!!