Archief 2006

Posted @ 17-12-2006 / 21.30 uur

Kerstmiddag in de buitenlucht

Net zoals de traditionele kerstmiddag in het clubgebouw (zie het vorige bericht hieronder) begint de deelname aan de Christmas Fair, van zustervereniging De Tukkers, en de Kerstmarkt in het centrum van Losser ook traditionele vormen aan te nemen. Op zondag 17 december werden beide orkesten tot één orkest samengevoegd en is heel veel kerstmuziek gespeeld. Daar waar dirigent Martijn Linderhof tijdens het concert bij De Tukkers nog dirigeerde, daar speelde hij in het centrum 'gewoon' mee op zijn Bas-tuba.

Het weer werkte goed mee, de klank van het orkest was goed en de stemming zat er 'duchtig' in. Kortom: K&S heeft zich weer van de goede muzikale kant laten zien.

Klik hier voor de fotoreportage.


Posted @ 16-12-2006 / 20.30 uur

Kerstmiddag in het clubgebouw

Zaterdagmiddag 16 december vond de traditionele K&S-kerstmiddag plaats. In een tot op de laatste stoel bezet clubgebouw werd volop gemuciseerd door het B-orkest o.l.v. Frank Uuldriks, de blokfluitgroep o.l.v. Mendy ten Veen en Rianne Damhuis, en verschillende kwintetten (koper-, klarinet- en saxofoonkwintet).
Na twee en een half uur "kerstgeweld" zat het programma, met een kleine pauze als onderbreking, er om half vijf op. De leden van de blokfluitgroep (18 stuks!!) werden daarna uitgenodigd een instrument uit te proberen. (Niet dat een blokfluit geen instrument is, maar het is uiteraard de bedoeling dat deze leden uiteindelijk via het B-orkest doorstromen in het A-orkest. En het A-orkest kent geen blokfluiters....) Aan dit uitproberen werd massaal gehoor gegeven.

Het was een warme, gezellige, knusse, maar vooral ... een geslaagde middag.

Klik hier voor een kleine fotoreportage.


Posted @ 17-12-2006 / 21.30 uur

Examen Bas-tuba: Martijn Linderhof

Dirigent Martijn Linderhof heeft op donderdag 14 december zijn studie bas-tuba succesvol afgerond.
Van deze digitale kant wordt Martijn van harte gefeliciteerd!!


Posted @ 13-12-2006 / 22.30 uur

Gesignaleerd: kniepertjesbakkers!!!

Op woensdagavond zijn Ada Uuldriks en Willy Wullink aan het bakken geslagen. De eerste 140 kniepertjes zijn klaar voor de verkoop!

Je hebt nog tien dagen de tijd om te bestellen.
Geen bestelformulier (meer)? Klik dan hier voor een bestelformulier of neem contact op met Jan Posthumus, T: 053 538 83 92.


Posted @ 10-12-2006 / 20.30 uur

Oliebollen & Nieuwjaarsrolletjes

Geheel volgens de K&S-traditie vindt aan het eind van het jaar de oliebollenactie plaats. Naast oliebollen, worden dit jaar ook overheerlijke nieuwjaarsrolletjes (ook wel: kniepertjes) verkocht. Kortom, bestellen dus vóór 23 december bij Alwin of Jan.
Geen bestelformulier (meer)? Klik dan hier voor een bestelformulier of neem contact op met Jan Posthumus, T: 053 538 83 92.


Posted @ 07-12-2006 / 21.30 uur

Eindexamen Martijn Linderhof

Donderdag 14 december zal onze dirigent van het A-orkest, Martijn Linderhof, zijn eindexamen 'bastuba' doen. Onder meer het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee zal medewerking verlenen aan dit examen.
Iedereen is van harte uitgenodigd!!!!!!!!!


Posted @ 06-12-2006 / 22.30 uur

Sinterklaas 2006

Op vrijdag 1 december kwam Sinterklaas met drie Zwarte Pieten naar het clubgebouw. Een gezellige groep, van voornamelijk blokfluitleden, heette het Spaanse team van harte welkom. Snoepgoed was in ruime mate aanwezig en ieder kind mocht even een praatje maken met de Sint. Daarna kon hij of zij weer met een cadeautje terug naar zijn of haar stoel.

Enkele jeugdige leden waren zelfs zo fanatiek geweest om speciaal voor de Sint een blokfluitlied in te studeren.

Klik hier voor de fotoreportage.

De foto's zijn speciaal voor de website naar een kleiner formaat gebracht. Mocht je een foto in het, oorspronkelijke, grote formaat willen hebben: laat dit even weten. Stuur een mailtje naar de redactie en wij zullen proberen je z.s.m. het origineel te mailen.


Posted @ 04-12-2006 / 22.30 uur

Uit den ouden doosch....(deel 2)

Een onbekende had de onderstaande foto ergens gevonden, gekopiëerd en in de brievenbus van ons clubgebouw gedeponeerd. Het is een foto van K&S uit 1935 ten tijde van het 10 jarige jubileum.

Onbekende: hartelijk dank!!!!

Heb jij ook nog oude(re) foto's? Dan ontvangen we deze graag per mail.


Posted @ 28-11-2006 / 20.00 uur

Slagerij Busscher

Hoewel de redactie zo veel mogelijk het aantal adverteerders wil beperken, zijn we van mening dat de advertentie van Slagerij Busscher absoluut moeten vermelden op onze website.
Iedereen herinnert zich de royale barbecue-feesten van K&S. Zonder het vlees van Busscher waren deze onmogelijk geweest. Vanaf heden is de advertentie ook in onze sponsor-venster te vinden.
Dat deel van de website waar ook de foto's van diverse leden voorbij 'scrollen'.
Posted @ 26-11-2006 / 22.00 uur

Sinterklaasavond

Op vrijdag 1 december wordt voor alle leden een Sinterklaasavond georganiseerd.
De leden tot 10 jaar die zich hebben opgegeven kunnen een cadeautje van de Sint verwachten. Natuurlijk hoopt de Sint op een warm welkom van ALLE leden, zodat het een gezellige avond mag worden.
Posted @ 20-11-2006 / 21.30 uur

Jaarvergadering

Op zaterdag 11 november vond de jaarlijkse jaarvergadering plaats. Tijdens deze positieve vergadering, waarbij een representatief deel van de vereniging aanwezig was, werd gesproken over allerlei zaken over de verening. De secretaris had een opsomming gemaakt van alle activiteiten van het afgelopen boekjaar. De penningmeester had hetzelfde gedaan voor wat betreft de financiën. Het financiële overzicht is door de kascontrolecommissie bekeken. Richard Bosma en Arjan Renshof werden bedankt voor hun jarenlange bestuursinzet. Na de rondvraag, waarbij verschillende kritische opmerkingen werden geplaatst, was het tijd voor een versnapering.


Posted @ 20-10-2006 / 23.00 uur

Vossenjacht & Filmavond

Ruim 30 deelnemers (!!!) hadden zich opgegeven voor de vossenjacht & filmavond op vrijdagavond 20 oktober. K&S-leden mochten vriendjes en vriendinnetjes meenemen en dat heeft de organisatie, de activiteitencommissie, geweten......

Nadat de groepen ingedeeld waren, vertrok men richting het dorp om de vossen te vangen. Uiteraard geen echte vossen, maar wel opvallend verklede mensen. Namelijk een hippie, een duivel, een heks, een piraat en een luchtmachtofficier. De ene "vos" werd makkelijker gevonden dan de andere en het lastige van de zoektocht was, dat de vossen ook nog in een bepaalde volgorde opgespeurd moesten worden.

Tegen 20.00 uur waren alle groepen terug in het clubgebouw. Na een kleine plas- en drankpauze werd de tekenfilm "Tarzan" opgezet. Na de film, die rond half tien afgelopen was, was het tijd voor een supergezellige stoelendans. En niet eentje, maar wel twee! Fanatiek werd gedanst en gehost. Tegen 22.00 uur viel de laatste beslissing in de tweede stoelendans en daarmee was een zeer geslaagde avond ten einde.

Dit verdient zeker een herhaling!!


Posted @ 15-10-2006 / 21.30 uur

Najaarsconcert 2006

Zaterdagavond 14 oktober vond het najaarsconcert in de Losserse muziekschool plaats. Dit concert was het eerste belangrijke concert van het A-orkest o.l.v. dirigent Martijn Linderhof. Tijdens dit concert stond het A-orkest centraal. Echter, wel met de medewerking van het B-orkest en de blokfluitgroep.

Het deel voor de pauze bestond uit de klasiekere werken zoals "Festa Pesana", "Seagate" en "Ben Hur". Dit deel werd afgesloten met een speedversie van de 'Blockfluitrock' en dus met de grote groep blokfluiters die K&S rijk is.
Na de pauze werd het concert vervolgd met lichtere/luchtigere muziek. Onder andere passeerden medley's van Louis Armstrong ("Satchmo"), "Elvis" (Presley) en "Glenn Miller" de revue. Met het statige "Time to say goodbye", het duet van Sarah Brightman en Andrea Bocelli, werd het concert afgesloten.

Ondanks de matige publieke belangstelling mag gezegd (in dit geval "geschreven") worden, dat het concert boeiend, verrassend en leuk was. Na afloop werd bij de bar van de muziekschool, onder het genot wat versnaperingen, door diverse mensen nog tot middernacht nagenoten van dit geslaagde concert.


Posted @ 15-10-2006 / 22.00 uur

Oude kleding

Vrijdag 6 oktober werd voor de tweede keer dit jaar een lading oude kleding opgehaald.
Totale verzamelde gewicht: 900 KILO !!!
Dankzij de aanwezigheid van Alwin, Willy (moeder van Alwin) Jan, Steven en Wim (vader van Steven) werd dit niet geringe gewicht in de vrachtwagen gezet.

Vanwege de beperkte ruimte bij Ada en Steven wordt iedereen gevraagd uit te kijken naar een nieuwe verzamelruimte.


Posted @ 24-09-2006 / 12.30 uur

Vossenjacht & filmavond

Vrijdag 20 oktober wordt een vossenjacht en filmavond voor alle georganiseerd. Inmiddels heeft iedereen hierover een brief ontvangen. Hopelijk is de animo groot en wordt het een gezellige avond. De vossen zijn inmiddels gevraagd.....


Posted @ 24-09-2006 / 12.30 uur

Bloembollenactie

Zaterdagochtend 23 september werden de bloembollen afgeleverd. Zoals bekend was de opzet iets anders dan in het verleden. Voornaamste verschil was dat het assortiment een stuk uitgebreider was. Waarschijnlijk door de mindere ervaringen in het verleden was de omzet nog niet echt geweldig. Echter, de huidige opzet is stukken beter en op deze manier zal de omzet in de toekomst zeer waarschijnlijk toch stijgen.
De aanhouder wint!!


Posted @ 24-09-2006 / 12.30 uur

Nieuw clublied?!?!?

Tijdens het kamp vorig weekend bracht de band Kri-tiek (bestaande uit K&S-leden en K&S-fans) op de melodie van Normaal's "Oerend Hard" een eigen op K&S aangepaste tekst.
Hieronder de tekst:

Ik zeg oeh (oeh)
Ik zeg aah (aah)
Ik zeg oeh (oeh)
Oeh (oeh)

Oehoe oehoerend hard
Kwamen zie daor aangescheurd
Oehoe oehoerend hard
Want zie hadden van Kunst en Strijd geheurd

Langzaam bloazen dat deeien zie nooit
Dat vonden zie toch maar tied verknooid
Michael op het drumstel
En Frankie met een fluit in zijn hand

Naar de repetitie in het clubgebouw
Louis die ging voorop
Samen met zien vrouw
Mendy op de blokfluit
En Michelle probeerde ook nog wat
Zie bloazen oeh, oehoe oehoe
Oehoe oehoe oehoerend hard
Zie bloazen oeh, oehoe oehoe
Oehoe oehoe oehoerend hard

Oehoe oehoerend hard
Kwamen zie daor aangescheurd
Oehoe oehoerend hard
Want zie hadden van Kunst en Strijd geheurd

Langzaam bloazen dat deeien zie nooit
Dat vonden zie toch maar tied verknooid
Michael op het drumstel
En Frankie met een fluit in zijn hand

Naar de repetitie in het clubgebouw
Louis die ging voorop
Samen met zien vrouw
Mendy op de blokfluit
En Michelle probeerde ook nog wat

Zie bloazen oeh, oehoe oehoe
Oehoe oehoe oehoerend hard
Zie bloazen oeh, oehoe oehoe
Oehoe oehoe oehoerend hard

Maar zoals altied kwam an dat getetter een end
Deur 'n stomme lul die de noten weer eens niet kent
Steven ging in de fout en Frans kwam der vlak achter an
Iedereen die zei van die lui heur-ie nooit meer wat van

Zie bliezen nooit, nee nee nooit
Nooit meer oerend hard
Zie bliezen nooit, nee nee nooit
Nooit meer oerend hard

Maar wie gaot oeh, oehoe oehoe
Oehoe oehoe oehoerend hard
Maar wie gaot oeh, oehoe oehoe
Oehoe oehoe oehoerend hard
En wie gaot oeh, oehoe oehoe
Oehoe oehoe oehoerend hard
En wie gaot oeh, oehoe oehoe
Oehoe oehoe oehoerend hard
En wie gaot oeh, oehoe oehoe
Oehoe oehoe oehoerend hard
En wie gaot oeh, oehoe oehoe
Oehoe oehoe oehoerend hard

Lyrics by Joris Leever


Posted @ 18-09-2006 / 12.30 uur

K&S-kamp 2006 in Elbergen

Het laatste K&S-(jeugd)kamp dateerde van enkele jaren geleden. Het werd dus wel weer eens tijd…… In het weekend van 15 tot en met 17 september vond het kamp plaats in Elbergen (Duitsland).

Vrijdag om 18.00 uur hadden de kampdeelnemers zich verzameld en nadat de bagage was ingepakt werd met een dikke knuffel afscheid genomen van de vaders en moeders en vertrok de stoet richting Duitsland. Om 19.00 uur kwam de groep op de kamplocatie aan. Ongeveer tegelijkertijd bracht...
Klik hier voor het gehele kampverslag.

Klik hier voor de fotoreportage.


Posted @ 04-09-2006 / 20.00 uur

Najaarsconcert

Inmiddels is het seizoen twee repetities oud. Op 14 oktober hebben de beide orkesten het najaarsconcert. Dat betekent, welgeteld, nog 6 repetities (zie agenda)!!!! Dat is niet zo heel veel meer en er moet, afgaande op de afgelopen repetities, nog veel (huis)werk verzet worden.
Een oproep aan iedereen: blaas of sla de vakantiestof van je instrument, oefen thuis flink veel en zorg dat je de muziekstukken tijdens de repetities kent. Het is immers de bedoeling dat het individuele tijdens de repetities tot één geheel wordt gesmeed.


Posted @ 27-08-2006 / 22.00 uur

Bloembollenactie (najaar)

Deze week krijgen alle leden bestellijsten en folders voor de bloembollenactie. Het duurt nog even, maar dan is het weer tijd om bloembollen te poten.
De opzet is deze keer anders: je kunt kiezen uit een ruimer en exclusiever assortiment bloembollen van zeer hoge kwaliteit.

Geen (grote) tuin? Geen probleem, er zijn genoeg bollensoorten die prima in potten kunnen worden geplant of in bakken aan de muur of het balkon kunnen hangen. Ook kun je natuurlijk bollen cadeau geven!

Je kunt zelf een bestelformulier invullen, maar denk ook aan familie, vrienden, bekenden, collega’s, buren en verder iedereen die belangstelling heeft.

30% van de opbrengst is voor de vereniging, dus als we de actie goed aanpakken kan dat een leuk bedrag opleveren. Betaling van de bloembollen dient plaats te vinden bij bestelling.

Bestellijsten kunnen, samen met het geld, tot uiterlijk 9 september 2006 worden ingeleverd.
De bestellingen worden op zaterdag 23 september 2006 tussen 11.00 – 12.00 uur bij de klanten thuisbezorgd.


Posted @ 26-08-2006 / 22.00 uur

Opening seizoen 2006/2007

Op zaterdagmiddag gaven de beide orkesten het startschot voor het nieuwe seizoen. Na een oververhitte (juli) en een kletsnatte (augustus) maand waren pakweg 15 leden bereid de vakantiestof uit hun instrumenten te blazen. Volgende week, in het Brueghel-weekend, worden meerdere leden verwacht, zodat de pittige muziekstukken voor het najaarsconcert (zie 'agenda') zo spoedig mogelijk gezamenlijk gerepeteerd kunnen worden.


Posted @ 07-08-2006 / 21.00 uur

Komkommertijd

Komkommertijd: een periode van het jaar waarin weinig nieuws te melden is, omdat politici en veel anderen op vakantie zijn. (bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Komkommertijd)

Hoewel het even rustig is, qua activiteiten, zijn de voorbereidingen voor het komende muziekjaar 2006/2007 in volle gang. Zoals bekend gaan we vlot na de zomervakantie op kamp. Details volgen binnenkort.

Het weekend na het kamp vindt de volgende activiteit plaats:
De bloembollenactie
Na het lauwe succes van afgelopen jaar heeft de activiteiten- & ledenwerfcommissie besloten met een nieuwe opzet te komen om zodoende meer omzet (dus meer geld voor de club) te genereren. Ook hiervoor geldt: details volgen binnenkort.

Check de agenda op de website regelmatig en noteer de data ook in je eigen agenda. Het is voor een relatief kleine vereniging belangrijk te kunnen steunen op alle leden. Ook bij activiteiten die niet direct met musiceren te maken hebben.


Posted @ 16-07-2006 / 8.00 uur

Jubileum Soli Deo Gloria, Westerhaar

De marcherende leden van K&S hebben op zaterdag 15 juli, als allerlaatste activiteit voor de zomervakantie, deelgenomen aan de Streetparade van de jubilerende en bevriende muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Westerhaar. Rond half twee werd het orkest met bus vervoerd naar het startpunt voor de 40 minuten durende route door Westerhaar. De diverse muziekverenigingen kwamen in het centrum van Westerhaar bij elkaar. Daar werd vervolgens gezamenlijk de mars 'Jubilissimo' gespeeld.

K&S heeft zich onder de zeer zomerse omstandigheden goed gepresenteerd. Het marcheren zag er strak uit. (Uiteraard ging het bochtenwerk wel ouderwets op z'n Kunst-en-Strijds, maar het marcherende hoogtepunt was toch wel het ruimte maken voor de ambulance.)

Klik hier voor de fotoreportage.


Posted @ 09-07-2006 / 23.15 uur

Italië Wereldkampioen!

Italië is vanavond wereldkampioen geworden. Met penalties wonnen ze van Frankrijk
Voor onze leden betekent dat ook de definitieve uitslag van de WK-poule.
Jan Posthumus mag zich de winnaar noemen van de WK-poule 2006. Hij heeft met 260 punten gewonnen. Hij wordt gevolgd door Steven Uuldriks die met 251 punten de tweede plaats behaalde. Op de derde plaats is Jordy Gevers geëindigd met 244 punten.
Allen gefeliciteerd met de behaalde plaats!
De winnaars krijgen persoonlijk bericht van de commissie.

Klik hier voor de totale eindstand.


Posted @ 16-07-2006 / 14.00 uur

Zomerconcert B-orkest + Barbecue

Zaterdag 5 juni 2006 werd er om 15.00 uur een zomerconcert gegeven door het B-orkest, de blokfluitgroep en de leerlingen die na de zomervakantie plaats gaan nemen in het B-orkest.
Om 14:55 uur was het nog niet echt druk, maar binnen vijf minuten zat ons clubgebouw goed vol en moesten er stoelen bijgezet worden. Het B-jeugdorkest begon het concert en zij wisselden hun nummers af met de blokfluiters en een aantal leden die op klarinet en dwarsfluit een stukje speelden. Iedereen deed goed z’n best en het resultaat was dan ook prima. De meegebrachte ouders, zusjes, broertjes, opa’s en oma’s klapten hun handen rood en genoten zichtbaar.
Als afsluitend nummer speelden alle blokfluiters samen met het jeugdorkest de “Blokfluitrock”. Dit swingende liedje spelen we al een aantal jaren en iedere keer is het weer een succes!
Als verrassing had onze drummer van het B-orkest samen met 2 vrienden een tweetal nummers ingestudeerd. De elektrische gitaar werd voor de dag gehaald en zowel het volume als het tempo gingen flink omhoog.

Nadat zij hun nummers tot een goed eind hadden gebracht, was het tijd voor een gezamenlijke barbecue. De speklappen, worsten (worstjes waren het niet meer) en ander lekkers vonden gretig aftrek en het was erg gezellig. Tegen 21.00 uur gingen de meeste volgegeten mensen richting huis en we kunnen spreken van een waardige afsluiting van het seizoen 2005/2006.

(input: Frank Uuldriks)


Posted @ 03-07-2006 / 21.30 uur

Kamp

Het werd wel weer eens tijd: een K&S-kamp!
In het weekend van 15 - 17 september is het zo ver. De voorbereidingen van het K&S-kamp 2006 zijn in volle gang. Om tijdens het kamp als kampcommissie niet alleen te zitten, hopen we dat jullie je allemaal opgeven zodat we er samen een gezellig kamp van kunnen maken. Het kamp wordt georganiseerd voor alle leden van de vereniging.

Als je mee wilt op kamp, vragen we je het opgaveformulier samen met de kosten uiterlijk zaterdag 15 juli 2006 in te leveren bij of Mendy ten Veen of bij Steven Uuldriks.


Posted @ 10-06-2006 / 19.00 uur

Losserse Vierdaagse

Ter afsluiting van de Losserse Avondvierdaagse hebben de marcherende leden op zaterdagmiddag 10 juni gespeeld. Onder tropische omstandigheden werd de intocht gehouden door van het sportpark naar het gemeenteplein te wandelen. Ondanks de (te) krappe bezetting heeft K&S zich goed van zich laten horen.


Posted @ 09-06-2006 / 23.00 uur

Aftrap

Zo de kop is er af: de eerste twee voetbalwedstrijden zijn gespeeld. De redactie doet haar best om dagelijks een update te doen, maar er is een kans dat dit niet altijd lukt.

Tot en met het einde van het voetbaltoernooi kun je altijd de meest actuele stand via de lichtkrant (onderaan de website) bekijken.


Posted @ 05-06-2006 / 13.00 uur

Voetbal voetbal voetbal voetbal

Op Eerste Pinksterdag is Jong Oranje voor het eerst in de geschiedenis Europees Kampioen geworden. Een prestatie van formaat! Een goed voorbeeld voor het 'grote' Oranje als straks het wereldkampioenschap begint.
Mocht je nu ook helemaal in de ban van het voetbal zijn en ook nog onze club willen steunen dan kun je je nog steeds opgeven voor de grote K&S WK-poule!

Maar de tijd dringt: uiterlijk donderdag 8 juni moet je formulier en het geld ingeleverd zijn bij één van de organisatieleden.

Mocht je niet van voetballen houden: veel succes in deze zware periode!


Posted @ 06-05-2006 / 12.00 uur

De grote K&S WK-poule 2006

Nog een paar weken te gaan en dan begint het WK voetbal. Bij een WK hoort ook een WK poule, waarmee je met het voorspellen van de juiste voetbaluitslagen ook nog wat kunt winnen.

Kunst & Strijd organiseert een poule, waarbij 40% van de totale inleg wordt uitgekeerd aan de winnaars van de poule en 60% ten goede komt aan de verenigingskas. Doe dus mee aan de poule, voor het plezier, de kans om iets te winnen en uiteraard om een extra steentje bij te dragen aan de financiële situatie van de vereniging.


Posted @ 04-05-2006 / 21.30 uur

Dodenherdenking

Donderdag 4 mei was het orkest aan de beurt om een aantal koralen en het Wilhelmus te spelen tijdens de jaarlijkse Dodenherdenking. Om tien voor acht stond het orkest opgesteld, nadat het om 19.00 uur nog even snel de muziekstukken in het clubgebouw had doorgenomen. Vanwege de warmte en het lange staan was het voor enkele mensen lastig volhouden. Gelukkig heeft K&S zich goed staande kunnen houden.

(Marieke, de volgende keer van tevoren wel even goed eten! Eén appeltje was toch iets aan de magere kant. red.)


Posted @ 23-04-2006 / 21.00 uur

De uitvoering van AGVL

Zaterdag 22 april stond voor het A-orkest in het teken van "De Uitvoering van AGVL". De Losserse gymnastiekvereniging houdt tijdens De Uitvoering open dag en laat zien wat ze in huis heeft.
Omdat er altijd veel publiek op af komt, is er een middag- en een avondprogramma. De muzikale omlijsting werd door K&S verzorgd. Vanaf 13 uur tot 22 uur zijn de muzikanten in de weer geweest. Daar waar het middagprogramma nog wat onwennigheden kende, daar liep het avondprogramma zeer gesmeerd.

Ondanks dat de lengte, en daardoor de zwaarte, van de optredens best pittig was, mag zeker gesteld worden dat K&S zich goed in 'the picture' heeft gespeeld.


Posted @ 24-04-2006 / 16.00 uur

Paasvuur

Eerste Paasdag viel dit jaar op zondag 16 april en K&S was aan de beurt om muziek te maken bij het aansteken van het paasvuur.
Rond 20 uur vertrokken de marcherende leden al spelend naar de Maria Geboorte Kerk. Na een rondje door de kerk, waar het vuur werd opgehaald, liep het orkest naar het paasvuur aan de Gildehauserweg. Nadat de stapel met hout was aangestoken speelde K&S nog enkele marsen om vervolgens weg te marcheren.


Posted @ 16-04-2006 / 22.00 uur

Een jongetje!!!!!

Op 14 april jongstleden zijn Ada & Steven Uuldriks de trotse ouders geworden van Bart!!
Bart en Ada maken het goed en papa Steven heeft zaterdag tijdens de repetitie getrakteerd: beschuit met (blauwe) muisjes.


Posted @ 26-03-2006 / 21.30 uur

Uit den ouden doosch....

Recent heeft Jan Posthumus enkele oude foto's uit een ver K&S-verleden opgestuurd. Dit zien we natuurlijk graag.
Op de foto aan de linker kant staan (v.l.n.r.): Jan, André, Annet en Albert Posthumus.

Op de foto aan de rechter zijde staan onder andere: Bonne van der Walle, Jan Kist en Albert Posthumus.

Heb jij ook nog oude(re) foto's? Dan ontvangen we deze graag per mail.


Posted @ 04-03-2006 / 21.40 uur

Martijn Linderhof

Zaterdag 4 maart dirigeerde Martijn Linderhof voor het eerst het A-orkest. Na een voorzichtige muzikale kennismaking kwam na de pauze zo hier en daar de echte Martijn te voorschijn. De eerste waarschuwingsschoten richting het koper zijn reeds gelost.
Heren koperblazers, u kunt aan de bak!!


Posted @ 28-02-2006 / 22.00 uur

Voorbereiding Uitvoering AGVL

Carnaval zit er weer al weer op!
Zaterdag is de eerste repetitie met de nieuwe dirigent. Het A-orkest zal zich dan helemaal gaan richten op de voorbereiding van de Uitvoering van AGVL. Zoals bekend vindt deze uitvoering op 22 april plaats. K&S zal voor de muzikale invulling zorgen tijdens deze acrobatische dag.
Naar verwachting zal de Fakkel tweemaal uitverkocht zijn. Dat betekent 1000 toeschouwers!! Aan deze mensen zal ook een flyer met informatie over K&S uitgedeeld worden. Op de foto hiernaast zie je Ada druk aan het vouwen van duizend flyers.........

Posted @ 26-02-2006 / 21.00 uur

Carnaval 2006 - Optocht Gronau

"Gronau Helau" was zondagmiddag een veel gehoorde kreet. Tijdens de Gronause Carnavalsoptocht was K&S uiteraard ook weer van de partij. De temperatuur was iets hoger dan gisteren (zie vorige bericht) wat het, toch al mooie carnavalsweer, nog aangenamer maakte.
Qua bezetting was het vergelijkbaar met de Losserse Optocht. Een aantal die er gisteren niet bij waren, waren er nu wel en vice versa. Het komt er in het kort op neer dat K&S zich dit jaar tijdens de carnavalsoptochten weer mooi in het zonnetje heeft gezet. Zowel letterlijk als figuurlijk!


Posted @ 25-02-2006 / 19.00 uur

Carnaval 2006 - Optocht Losser

Zaterdag 25 februari barstte eindelijk ook het carnavalsweekend van K&S los: De Losserse Carnavalsoptocht. Het frisse weer (temperatuur van iets boven het vriespunt) en de stevige bries werden enigzins veraangenaamd door een zwak lentezonnetje. Nadat de marcherende leden zich om 13 uur verzameld hadden, werd gezamenlijk vertrokken richting het startpunt van de optocht.
Zoals bekend heeft K&S niet het grootste orkest van Losser, maar volgens ingewijden deed het orkest qua geluidssterkte zeker niet onder voor die orkesten die veel meer mensen op de been konden brengen. Tevens was deze optocht het debuut voor Pieter Sterkenburg, Jos (van Marjolein) en Thorsten Gang. (Allen op slagwerk.) K&S heeft zich weer goed laten zien!

Morgen (zondag) gaan we naar Gronau; Alaaf und Helau!!


Posted @ 10-01-2006 / 10.30 uur

Oude kleding

Dinsdagochtend rond 9.30 uur werd voor het eerst de verzamelde oude kleding opgehaald. Strak volgens afspraak verscheen de vrachtwagen van Coro bij Ada en Steven Uuldriks. Jan Posthumus en Alwin Wullink waren ook aanwezig, zodat de circa 150 zakken redelijk vlot weggewerkt waren. Het verzamelde gewicht: 625 kilo!! Op betrekkelijk eenvoudige wijze verdient K&S zo een beetje geld.

Uiteraard blijft het hier niet bij en wordt iedereen verzocht vooral door te gaan met het inleveren van oude kleding, schoenen, dekens en dergelijke.


Posted @ 07-01-2006 / 19.55 uur

Kwajongensstreek

Begint het jaar 2006 voor K&S met een valse start?!?
Misschien wel..... afgelopen week is het clubgebouw weer eens ten prooi gevallen aan vandalisme. Waarschijnlijk hebben kwajongens met vuurwerk 'gespeeld', waardoor de voordeur de nodige schade heeft opgelopen en de ruit kapot is (zie de foto hiernaast).

Ondanks dit voorval is vanmiddag stevig gerepeteerd en is er een nieuwjaarsborreltje gedronken.
Posted @ 02-01-2006 / 19.10 uur

2006!!!!!!!!

Kunst en Strijd wenst u een gelukkig 2006, veel gezondheid en alles wat nog meer wenselijk is.
Het komende jaar zal in het teken staan van de dirigentenwissel van het A-orkest. Daarnaast staat er in april een happening van formaat op de agenda: de muzikaliteit van K&S zal ten gehore worden gebracht tijdens dé uitvoering van AGV Losser. Op deze manier kan K&S zich goed profileren en aan de naamsbekendheid werken.


Posted @ 30-12-2005 / 18.30 uur

Oliebollenactie 2005

Na enkele klachten over de oliebollen van de afgelopen jaren, heeft de activiteitencommissie op 17 december een tweetal recepten geprobeerd en proefgebakken met de oliebollen. Deze oliebollen werden tijdens de kerstmiddag genuttigd, met als uiteindelijk resultaat een totale bestellen van 700 oliebollen! Dat aantal is lange tijd niet besteld, dus op 30 december moest de bakcommissie er al vroeg aan geloven. Vrijdagochtend om 6.00 uur waren Louis, Jan en Steven (en iets later Meta en Ada) paraat bij Transportbedrijf Jassies om te beginnen met het bakken. Vanaf 12.00 uur konden ze rekenen op versterking in de vorm van de bezorgers (Michael, Danny, Rianne, Joris, Frank, Michèlle).

De actie heeft dit jaar ruim 200 euro opgebracht voor de vereniging, dus alle bestellers en helpers: bedankt!

Check het fotoalbum voor de foto's.