Archief 2005

Posted @ 19-12-2005 / 19.30 uur

Muzikaal weekend in het teken van de kerst

Afgelopen weekend was een uitermate druk weekend voor het B-orkest. Zaterdagmiddag werd het verplaatste jubileumconcert gecombineerd met de traditionele kerstmiddag. Verschillende blokfluitgroepen (solo's, duo's, trio's, kwartetten en kwintetten), een dwarsfluittist en het B-orkest lieten zich van hun beste kant zien. Het massaal aanwezige publiek werd zodoende getrakteerd op een gevarieerd programma, dat het beste valt samen te vatten als een muzikale reis. Muziek uit allerlei verschillende landen (China, Mexico, Ierland, Amerika, uiteraard ons eigen kikkerlandje en nog veel meer andere landen) werd die middag gespeeld. Uit de reacties van het publiek mag geconcludeerd worden dat het een geslaagde middag was.

De volgende dag, zondag 18 december, was het B-orkest (versterkt met een aantal muzikanten van het A-orkest) aanwezig op zowel de Christmas Fair, van collega-muziekvereniging De Tukkers, als op de Losserse Kerstmarkt, georganiseerd door de ondernemers van Losser. Van 13.00 uur tot 16.30 uur was het orkest, bij temperaturen van om en nabij het vriespunt, druk in de weer. Gelukkig deden een beker chocolademelk of een glaasje Jägermeister (aangeboden door slijterij De Kruik) en een warme oliebol de gedaalde lichaamstemperaturen weer enigszins stijgen.


Posted @ 16-12-2005 / 22.00 uur

Kerstboom met oliebollen

Een kerstmiddag zonder kerstboom is natuurlijk geen kerstmiddag. Daarom hebben Alwin, Carla, Richard en Steven vrijdagavond de zaal geprepareerd voor de één na laatste muzikale activiteit. (Zondag is er nog de Christmas Fair van de Tukkers en de Kerstmarkt in het centrum van Losser.)
Nadat Mendy de blokfluitlessen had afgerond en Richard het clubgebouw de wekelijkse schoonmaakbeurt had gegeven, werd de kerstboom opgetuigd.

Het publiek staat morgen een afwisselend muzikaal programma te wachten en zeer waarschijnlijk zijn er ook nog oliebollen. Zaterdagochtend 17 december zal de activiteiten- & ledenwerfcommissie namelijk een nieuw recept (hoewel nieuw... het is meer grootmoeder's recept) uitproberen ter voorbereiding op de oliebollenactie. (Wie haalt de krentenschieter?!?!?)


Posted @ 12-12-2005 / 21.40 uur

Bijna voorbij.... 2005

December is bijna 'doormidden', de kerstdagen staan voor de deur. 2005 was wederom een actief jaar dat voornamelijk in het teken stond van het 80 jarig jubileum. Komend weekend worden de laatste activiteiten (zie agenda) afgehandeld en dan kunnen we ons opmaken voor 2006. Alle mensen die zich het afgelopen jaar voor de club hebben ingezet worden van harte bedankt. Hopelijk hebben we in het komende jaar nòg meer mensen die zich nòg meer inzetten en heeft het A-orkest onder leiding van de, nog te contracteren, nieuwe dirigent een nieuw persoon om jarenlang vooruit te gaan.

Bij deze wordt iedereen opgeroepen om zaterdag massaal aanwezig te zijn bij het Jubileum- & Kerstconcert van het B-orkest. Onder genot van een aantal vroege oliebollen maken we er een gezellige middag van.


Posted @ 04-12-2005 / 11.00 uur

Jubileumconcert

Gisteravond kon eindelijk het jubileumconcert ter ere van het 80 jarig jubileum van K&S gehouden worden. Na een enigzins zenuwachtige generale repetitie eerder op de dag, stond het concert als een huis. Voor de pauze stond het 'zwaardere' werk met muziekstukken als "The heavenly flute player", "Little Suite" en enkele solo-trompetstukken op het programma. De trompetsolo's werden fantastisch gespeeld door Christelle van den Berg en Friso Valkema.

Na de pauze was het tijd voor het 'lichtere', het commerciëlere, werk. Het orkest, gekleed in gala-tenue, speelde muziekstukken uit diverse films en musicals: The Lion King, ABBA, The Sound of Music, Grease en nog veel meer. Aan de reacties uit het publiek kon opgemaakt worden dat het een zeer geslaagd concert was.


Posted @ 26-11-2005 / 11.30 uur

BELANGRIJKE MEDEDELING

VANWEGE DE EXTREME SNEEUWVAL GAAN DE JUBILEUMCONCERTEN VAN K&S OP 25 EN 26 NOVEMBER 2005 NIET DOOR!!

Het concert van het A-orkest wordt verplaatst naar 3 december.
(aanvang: 20.00 uur in de St. Martinuskerk te Losser.) Ook de repetities zullen 3 december op dezelfde wijze plaatsvinden als gepland voor 26 november.

Het concert van B-orkest, dat gisteren is vervallen, wordt op 17 december gehouden. Het kerstconcert wordt dan dus uitgebreid met het jubileumprogramma.


Posted @ 25-11-2005 / 7.40 uur

Jubileumweekend

Het weekend staat in het teken van 80 jaar K&S!!!!

Posted @ 08-11-2005 / 19.00 uur

Gast-trompettisten

Afgelopen zaterdag werd weer flink gereperteerd in de aanloop naar ons jubileumconcert. Voor de tweede keer in korte tijd (zie het bericht hieronder) waren er gasten op bezoek: namelijk de gast-trompettisten Christelle van den Berg en Friso Valkema.
Beide trompettisten spelen, evenals onze dirigent Egbert Stroeve, bij de Johan Willem Friso Kapel.

Wederom werd duidelijk dat het aankomende jubileumconcert een erg speciaal concert wordt!!!


Posted @ 13-10-2005 / 20.00 uur

Aanloop jubileumconcert

Afgelopen zaterdag werd weer flink gereperteerd in de aanloop naar ons jubileumconcert. Het zangkoor Dynamique was ook aanwezig. Zowel het orkest als het koor kregen zo een beeld van hoe het moet gaan klinken.

De komende weken zetten we de puntjes nog even op de i en als we flink ons best doen gaat het een fantastisch concert worden!!!


Posted @ 16-10-2005 / 10.00 uur

Oude kleding

Sinds kort verzamelt K&S ook oude kleding. Op deze wijze hoopt de activiteiten- & ledenwerfcommissie een nieuwe bron van inkomsten aan te boren.

De volgende spullen mogen worden aangeleverd:
- draagbare kleding en (gepaarde) schoenen;
- zachte knuffelbeesten;
- huishoudtextiel (handdoeken, washandjes, tafellakens, dekens en overtrekken van dekbedden en kussens).

De spullen kunnen in afgesloten zakken worden gebracht naar Steven en Ada Uuldriks, J.S. Bachstraat 3 te Losser (indien niemand thuis is, mag het onder de carport worden neergezet), of tijdens blokfluitlessen en orkestrepetities in de hal van het clubgebouw worden neergezet.

Er ligt al veel bij Steven & Ada.... maar er kan nog veel meer bij!!!Posted @ 13-10-2005 / 20.00 uur

Oud papier

Op de foto hierboven staat alleen Jan Posthumus tussen de auto's en de oud papier containers. Alsof hij de enige is....
Zo erg was het woensdagavond nog niet, maar de bezetting was behoorlijk krap. Een aantal mensen, zowel leden als niet-leden (!!), van de vaste kern waren helaas verhinderd. Bij deze een oproep aan iedereen: Help alsjeblieft mee met het verzamelen van het oud papier. Hoe meer zielen hoe meer vreugde en de club heeft het hard nodig. Het stop zetten van het oud papier verzamelen leidt onherroepelijk tot een forse contributieverhoging.


Posted @ 05-10-2005 / 17.00 uur

Sinterklaas op bezoek

Vrijdag 2 december wordt Sinterklaas in het clubgebouw verwacht. Uiteraard zal ook dit jaar hier de nodige aandacht aan besteed worden. Over een aantal weken kun je hier meer informatie over verwachten. Sinterklaas en K&S hebben al jaren een goede band met elkaar. We hebben reeds contact met de Sint gehad en hij is bereid om van 2 tot en met 5 december bij leden op bezoek te komen. Vanwege zijn drukke agenda zijn hij en zijn pieten op 2 en 5 december vanaf 18.30 uur beschikbaar en op 3 en 4 december vanaf 13.30 uur. (Afwijkende tijden in overleg.) Voor een twintig minuten durend bezoek van twee pieten wordt een vergoeding van € 10,- gevraagd. Een bezoek van Sinterklaas en twee van zijn pieten kost € 20,- voor dertig minuten. Neem contact op met Ada Uuldriks (e-mail: ada.uuldriks@zonnet.nl / tel: 536 29 51) als je geïnteresseerd bent in een bezoekje van de Goedheiligman en/of zijn Pieten.

Posted @ 28-09-2005 / 19.45 uur

Jubileumrepetities

De jubileum-muziekstukken zijn uitgedeeld.... en sommige nummers zijn best pittig. Reden om extra repetities en groepsrepetities in te lassen. In de agenda vind je de exacte informatie over deze extra repetities.

Mocht je een toevallig voorbij surfend oud-lid van K&S zijn: klik op de lichtkrant onderaan het scherm. We zijn nog op zoek naar oud-leden die mee willen doen tijdens ons jubileumconcert in november.


Posted @ 25-09-2005 / 22.20 uur

80 jaar Kunst & Strijd

Zaterdagavond 24 september vond de feestavond plaats in het kader van het 80 jarige jubileum van K&S. Nadat om 17 uur de repetities waren afgerond, vertrokken de de leden om 18 uur per fiets naar De Lutte. Daar werd met twee huifkarren een tocht gemaakt. Na deze tocht ging iedereen weer snel terug naar het clubgebouw, dat geprepareerd was voor het vervolg van de avond: een gezellige knusse feestavond. De jubileumcommissie mag trots zijn op deze zeer geslaagde avond.


Posted @ 25-09-2005 / 20.20 uur

Serenade Trilogie

De Trilogie is compleet: wederom brachten de marcherende leden een serenade. Op zaterdag 24 september werd het echtpaar Eilers in het zonnetje gezet wegens hun 50 jarige huwelijk. Meneer Eilers heeft jarenlang op het slagwerk van K&S gespeeld en mevrouw Eilers heeft jarenlang in de damesclub gezeten. De serenade, wederom bij aangenaam weer, bestaande uit drie marsen viel in de smaak bij de 'feestvarkens'.

Posted @ 20-09-2005 / 10.45 uur

40 jaar Zwemclub Losser

Zaterdag 17 september brachten de marcherende leden wederom een serenade. Nu aan de jubilerende Zwemclub Losser (40 jarig bestaan), ook een 'buurman'. Bij wederom aangenaam na-zomerweer werden een drietal marsen ten gehore gebracht. Het bestuur van de Zwemclub Losser stelde de serenade zeer op prijs.

Posted @ 10-09-2005 / 17.45 uur

75 jaar KVV Losser

Zaterdag 10 september brachten de marcherende leden een serenade aan de jubilerende voetbalvereniging, tevens onze 'buurman', KVV Losser. Bij een temperatuur die dichter bij de dertig dan bij de twintig graden Celsius lag, werden een drietal marsen ten gehore gebracht. Het bestuur van KVV Losser stelde de serenade zeer op prijs.

Posted @ 31-08-2005 / 21.45 uur

Agenda

Er heeft een update in het jaarprogramma plaatsgevonden. Check de agenda en noteer deze data in je eigen agenda. Als je niet aanwezig kunt zijn meld je dan af bij Louis!

P.S. Binnenkort volgen nog meer nieuwe data. Blijf de agenda dus regelmatig checken.


Posted @ 28-08-2005 / 20.00 uur

Emsbüren 2005

De kop is er af: K&S heeft het nieuwe seizoen met een optreden van de marcherende leden geopend. Zondagmiddag 28 augustus werd in de buurt van de Losserse partnergemeente Emsbüren (Duitsland) het nieuwe onderkomen van de lokale voetbalclub geopend. Na "Kaffee und Kuchen" werden, in een uiterst aangenaam weertje, negen marsen ten gehore gebracht.

Posted @ 08-08-2005 / 19.00 uur

26 november: Jubileum-Reünieconcert

Onze eigen leden weten het al langer, maar nu mag iedereen het weten. K&S wil haar oud-leden benaderen voor een gezamenlijk concert. We doen onze stinkende best om oud-leden op te speuren.


Posted @ 09-07-2005 / 22.00 uur

Barbecue Oud Papier

Zoals bekend wordt er maandelijks oud papier opgehaald door K&S. In de afgelopen jaren is er min of meer een vaste groep ontstaan. Dankzij de inspanningen van deze groep heeft de vereniging een goede inkomstenbron en hoeft de contributie niet met vijf euro (!!) verhoogd te worden. Voldoende reden om voor deze groep een barbecue te organiseren. Vrijdag 8 juli werd deze barbecue gehouden. Er was meer dan voldoende eten aanwezig en de drank vloeide rijkelijk. De oud-papier-bikkels hebben samen een gezellige avond gehad en zijn met een goed gevulde maag huiswaarts gegaan.

Posted @ 09-07-2005 / 22.00 uur

Zomerconcerten

Zaterdag 2 juli en zaterdag 9 juli stonden in het teken van de buurtconcerten. De eerste zaterdag was de Losserse wijk 'Het Swennink' de gelukkige en de tweede zaterdag het Losserse winkelcentrum 'De Brink'. Tijdens beide buurtconcerten was er zowel bij het A- als bij het B-orkest redelijke belangstelling van buurtbewoners en/of winkelend publiek. De concerten, met voornamelijk lichte muziek, hadden een hoog gezelligheids karakter en het doel van deze concerten was het werven van nieuwe leden / mensen enthousiast maken voor het musiceren.

Op zaterdag 9 juli was niet alleen een buurtconcert gepland. 's Avonds speelde het A-orkest ook nog de pannen van het dak van de muziekkoepel in Overdinkel. Deze avond werd het complete repetoire voor de tweede maal op één dag ten gehore gebracht. Het Overdinkelse publiek was redelijk aanwezig, maar viel in het niet bij de meegereisde fans uit Losser.


Posted @ 26-06-2005 / 20.00 uur

Warm onthaal in Emsbüren

Op zondag 26 juni speelden de beide orkesten van K&S in de buitenlucht van Emsbüren (partnergemeente van Losser) in Duitsland. Om 15.00 uur zat het B-orkest, onder leiding van Frank Uuldriks, klaar om het spits af te bijten. Na een aantal muziekstukken gespeeld te hebben was het de beurt aan het A-orkest. Tijdens een uitermate aangenaam zomerzonnetje werd onder leiding van dirigent Egbert Stroeve een zonnig repetoire ten gehore gebracht. Een kleine greep uit het uitgebreide repertoire: Beach Boys, Blues Brothers, Borsato, Let me entertain you en In the mood met een prachtige solo van Jordy Waanders. Na dit twee uur durende concert konden de muzikanten genieten van het aangeboden drinken, Bratworsten en gebak, veel gebak. In de gemeente Losser zijn de orkesten van Kunst en Strijd op zaterdag 2 en 9 juli te beluisteren tijdens de buurtconcerten en het concert in de Muziekkoepel in Overdinkel.


Posted @ 25-06-2005 / 14.00 uur

Zomerconcerten

(Persbericht)
Voordat de leden van muziekvereniging Kunst en Strijd aan de zomervakantie gaan beginnen, houden de orkesten van de vereniging op zaterdag 2 en 9 juli nog enkele concerten.
Met twee buurtconcerten komt de vereniging naar het publiek toe! Op zaterdag 2 juli is vanaf 14.30 uur op het grasveld tussen het Swennink en Kloppenberg in Losser een concert te beluisteren van het B- en A-orkest van de vereniging.
Op 9 juli wordt dit concert overgedaan in winkelcentrum De Brink in Losser, waar de orkesten vanaf 14.00 uur een concert verzorgen. Het A-orkest van de vereniging zal op zaterdag 9 juli tevens een concert verzorgen in De Muziekkoepel in Overdinkel, alwaar om 19.00 uur het optreden start.

Posted @ 18-06-2005 / 21.30 uur

Video

Een historisch moment in de geschiedenis van K&S! Vanaf heden is K&S op deze website ook op video te aanschouwen.
Collegamuzikant Bert Droste, van de Tukkers, heeft K&S gefilmd tijdens het optreden van het A-orkest tijdens het Cultureel Festival op 29 mei jongstleden.

Bij deze vindt u het resultaat:
- Lord Tullamore (13,5 Mb)
- Robbie Williams Medley (14,9 Mb)
- Marco Borsato Medley (12,4 Mb)

De filmpjes zijn met rechter muisknop en dan kiezen voor "doel opslaan als" te downloaden.
Let op: de filmpjes zijn best best groot. Met internet via de telefoon is het downloaden niet aan te raden.


Posted @ 29-05-2005 / 21.00 uur

Cultureel Festival

< Zondag 29 mei werd het tweejaarlijkse Cultureel Festival voor het eerst in het openluchttheater in Brilmansdennen gehouden. Nadat verschillende muziekverenigingen, zangkoren, dansgroepen etc. hadden opgetreden liet het A-orkest van K&S, als afsluitende act, zich van haar beste kant zien. Achtereenvolgens werden 'Lord Tullamore', een Robbie Williams-Medley en een Marco Borsato-Medley ten gehore gebracht. Het was een lange culturele dag met vele hoogtepunten en fantastisch weer.

Via deze weg worden Joan, Rene en Jordy, die ons orkest versterkt hebben, nogmaals bedankt.

Ook van dit optreden zijn geluidsopnames gemaakt. Hoewel de kwaliteit (van de opnames!!) niet helemaal geweldig is, zijn de opnames toch op de website gezet:
- Lord Tullamore (3,55 Mb / 64Kbps)
- Robbie Williams Medley (3,96 Mb / 64 Kbps)
- Marco Borsato Medley (3,25 Mb / 64 Kbps)


Posted @ 23-05-2005 / 21.30 uur

Jubileum Concordia

In het kader van de tachtigste verjaardag van muziekvereniging Concordia waren zaterdagavond alle muziekverenigingen uit gemeente Losser in Overdinkel aanwezig. Zo ook de marcherende leden van K&S. Eerst maakten alle orkesten zelfstandig een rondgang door Overdinkel. Daarna werd één groot orkest gevormd (300 muzikanten?!?) en werd vervolgens naar een grasveld gemarcheerd waar ieder orkest nog een muziekstuk ten gehore bracht.
Het was een gezellige grote happening.


Posted @ 16-05-2005 / 15.00 uur

Start nieuwe blokfluitgroep

(Persbericht)
In september start Harmonie Kunst en Strijd met een nieuwe blokfluitgroep.
Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zich aanmelden voor deze groep. Zij kunnen via de blokfluitgroep op een leuke wijze kennismaken met muziek en het zelf spelen van een instrument.

Het spelen in de blokfluitgroep geeft een perfecte vooropleiding voor het spelen van een instrument in een orkest. De lessen zijn eenmaal per week en kosten € 1,- per les. Voor aanmelding en voor meer informatie over de blokfluitgroep, kunt u contact opnemen met Mendy ten Veen, telefoonnummer 053 - 538 58 20 of stuur een e-mail naar info@kunstenstrijd-losser.nl.

Direct een instrument bespelen is ook mogelijk. Via de vereniging kan tegen gereduceerd tarief les worden gevolgd aan de muziekschool in Losser. Kunt u reeds een instrument spelen, dan verwelkomt het B-orkest of A-orkest van de vereniging u graag als muzikant!


Posted @ 22-04-2005 / 7.00 uur

Internet

Zo hier en daar zijn er mensen die het internet afstropen naar K&S-zaken en -zaakjes.

Deze foto staat op de site van http://www.losser-digitaal.nl/. Het betreft de uniformoverdracht van het zwarte uniform dat we voor het huidige blauw/grijze hadden. De tekst die bij de foto hoort: Uniformoverdracht aan "Kunst en Strijd". Zittend aan de tafel: ? Heino, P.A. de Vries en R. Kist; staand H. Walles.

Met dank aan Jolien Wansing


Posted @ 17-04-2005 / 19.00 uur

Vacature: dirigent A-orkest

In verband met gezondheidsredenen heeft dirigent Egbert Stroeve aangegeven na het jubileumcomcert (op 25 november) te stoppen als dirigent van het A-orkest. Het bestuur zal zich binnenkort moeten beraden over de procedure om een nieuwe dirigent te zoeken.
Helaas duurt Egberts dirigentschap bij K&S niet zo lang (in november zal dit bijna twee jaar zijn), maar zijn gezondheid gaat natuurlijk voor....


Posted @ 10-04-2005 / 9.00 uur

Let there be swing

Update d.d. 10-04-2005 / 13.00 uur:
de foto's van het concert zijn toegevoegd aan het 'fotoalbum'!!

Voor het eerst in de geschiedenis van harmonie K&S werd er een concert gehouden waarbij zowel het A-orkest als het B-orkest met hetzelfde thema werkten. Het A-orkest opende het concert met het zwaardere werk, dat echter luchtig werd ingekleurd door een tapdansend trio tijdens het muziekstuk 'Lord Tullamore'. Vervolgens bracht het B-orkest 'the swing' er behoorlijk in met als hoogtepunt 'the blockfluit swing', waarbij alle blokfluittisten werden begeleid door het B-orkest. Na de pauze werden door het A-orkest, in swing-opstelling, verschillende lichte muziekstukken gespeeld. Al met al een geslaagd voorjaarsconcert.

Hieronder vind je de geluidsopnames van een aantal gespeelde werken:
(rechter muisknop, doel opslaan als)
A-orkest:
- On the quarter deck (2,65 Mb)
- The Singapore Experience (9,52 Mb)
- Melody klarinet-solo: Frank Uuldriks (3,83 Mb)
- Lord Tullamore (7,08 Mb)
B-orkest:
- Intro: Smoke on the water (1,96 Mb)
- Ice Cream (2,37 Mb)
- Blokfluit Swing (2,37 Mb)

Helaas zijn er geen geluidsopnames van het deel na de pauze beschikbaar.


Posted @ 02-04-2005 / 20.20 uur

Basisschool

Zaterdagochtend trad het B-orkest en de blokfluitgroep op tijdens de open dag van basisschool De Imenhof. In een kort tijdsbestek werd in de buitenlucht in een lekker lentezonnetje een vlot en luchtig programma ten gehore gebracht.


Posted @ 28-03-2005 / 12.00 uur

Ochtendwandeling

Tweede paasdag 's ochtends vroeg is voor K&S traditioneel het moment van de ochtendwandeling.

Dat dit meer is dan een beetje rondwandelen was voor de jongste orkestleden waarschijnlijk nog niet helemaal duidelijk. (Misschien vanaf volgend jaar de benaming 'Paasrondgang' of 'Ochtendrondgang' maar gebuiken? red.)
Vanaf 9.00 uur liep het orkest door een deel van de K&S-oud-papier-buurt (Als dat geen extra oud papier oplevert??!?!) en een deel van de componisten/muziekbuurt. Het was weer heerlijk om te zien hoe de verbaasde mensen uit de (slaapkamer)ramen keken. Na een kleine drie kwartier 'wandelen' zat de rondgang er al weer op en kon in het clubgebouw een eitje en een boterhammetje worden gegegeten.


Posted @ 20-03-2005 / 17.00 uur

Palmpasen

Update d.d. 20-03-2005 / 22.00 uur:
de foto's van de optocht zijn toegevoegd aan het 'fotoalbum'!!

Op zondag 20 maart was K&S aanwezig bij de jaarlijkse Losserse palmpasenoptocht. Onder toeziend oog van honderden kinderen (en hun ouders) marcheerde het orkest de Maria Geboorte Kerk in en na een kleine dienst, al muziekspelend, weer uit. Dankzij het mooie weer was er voor de optocht een grote publieke belangstelling. Ondanks de (te?) krappe bezetting heeft K&S zich goed gepresenteerd.


Posted @ 13-03-2005 / 13.00 uur

Voorbereidingen Swing-concert

De beide orkesten van K&S zijn druk met de voorbereidingen voor het concert van 9 april met als thema "swing". Hier vind je een opname van de repetitie van het nummer "Singing in the rain" (1,75Mb). (rechter muisknop, doel opslaan als)

De speciale gasten kunnen dit nummer tevens gebruiken voor het oefenen van hun speciale effecten.


Posted @ 06-03-2005 / 12.00 uur

25 jaar voorzittersschap & 40 jaar bestuurslid

Update d.d. 09-03-2005 / 15.00 uur:
de foto's van de feestavond zijn toegevoegd aan het 'fotoalbum'!!

Zaterdagavond 5 maart was de avond om Louis van der Walle in het zonnetje te zetten. Onder de 'valse voorwendselen' dat het om een gewone feestavond zou gaan werd Louis volledig verrast door de serenade, de toespraak van BL'er (bekende Lossenaar) Jan Riesewijk en de oorkonde met bijbehorende legpenning.
Klik hier voor het volledige verslag.


Posted @ 20-02-2005 / 15.15 uur

Kunststuk

Alle leden hebben 'm ondertussen al gelezen, maar nu is het nieuwe clubblad ook op de website gezet. Het clubblad is te lezen in pdf-formaat en te vinden onder het knopje "clubblad".


Posted @ 08-02-2005 / 22.30 uur

"Tsjonge, da's echt allemaal jeugd!!"

Update d.d. 19-02-2005 / 15.00 uur: de carnavalsfoto's zijn toegevoegd aan het 'fotoalbum'!!

Een opmerking die geregeld viel tijdens de verschillende carnavalsoptochten. Kunst en Strijd heeft zich met carnaval goed gepresenteerd!!!!
Zaterdag (Losserse optocht) waren we met 31 mensen sterk. Een geweldige prestatie voor een klein kluppie als K&S. Zondag de zelfde prestatie èn versterking in het koper (Bert Snippert op de sousafoon en uiteraard mr. Jordy Waanders).
Ondanks dat dinsdag velen geen vrij hadden (van school) of konden krijgen (van het werk), werd traditiegetrouw ook de kinderoptocht in Losser gelopen. Nu ook met externe versterking van Lotte, Jordy en Ian. Iedereen BEDANKT voor zijn/haar inzet!!
(In het bijzonder Sambabal'n Joris en ook worden de weergoden bedankt voor het mooie weer.)


Posted @ 17-01-2005 / 20.50 uur

Op zoek naar ruimte?

Bent u op zoek naar vergaderruimte, repetitieruimte of zelfs trainingsruimte?
Misschien kan ons clubgebouw in uw behoefte voorzien. Het clubgebouw is nog niet op elk moment van de week bezet.

Interesse? Neem dan contact op via e-mail: info@kunstenstrijd-losser.nl.


Posted @ 16-01-2005 / 19.10 uur

Nieuwjaarsconcert

Voor het eerst sinds tijden (en misschien wel de eerste keer in het bestaan van Kunst en Strijd) werd op zondag 16 januari een Nieuwjaarsconcert in het eigen clubgebouw gehouden. Bij binnenkomst ontving iedere bezoeker een glas Glühwein. Geheel volgens de traditie van de nieuwjaarsconcerten werd door het A-orkest een leuk, vlot en gevarieerd programma ten gehore gebracht.


Posted @ 08-01-2005 / 11.10 uur

2005!!!!!!!!

Kunst en Strijd wenst u een gelukkig 2005, veel gezondheid en alles wat nog meer wenselijk is.
Hopelijk zet de in 2004 ingezette trend van de groeiende blokfluitgroep zich het komende jaar voort en kunnen we over een aantal jaren hiervan de vruchten plukken in de beide orkesten die onze vereniging rijk is.